Nazywam się Kamil, mam 17 lat. Ćwiczę w domu od 2 tygodni, dziennik zakładam aby obserwować swoje postępy, oraz aby mnie skorygować.
Od czerwca będę chodził na siłownie. Dlaczego nie już? Bo w maju mam kursy zawodowe i będę w domu tylko na weekendy. W domu posiadam ławeczkę.
Pomiary 10.04.2014:
Wzrost: 170
Waga: 63kg
Ramię 30
Klatka: 88
Talia: 78
Proszę o doradzenie w ułożeniu poprawnego jadłospisu. Czym mógłbym zastąpić twaróg półtłusty? Gdy mam wołowinę to jem ją z makaronem, w pozostałe dni, kurczak pierś z ryżem brązowym. Ćwiczę zawsze około 18. Czy rano mogą być płatki cheerios? Do płatków owsianych się nie przekonam. O której mogę spożyć ostatni posiłek chodząc spać o 23?
Myślałem żeby robić masę, jednak czy na pewno masować ? Czy redukować ?
Procent tkanki tłuszczowej: 13%
Do tej pory trzymałem się:
białko 2,2
tłuszcz 1
węglowodany 4
Wychodziło 139g białka, 252g węglowodanów i 63g tłuszczu.
Masować czy rzeźbić ? Jakie proporcje białka,węgli i tłuszczu? Ile kalorii spożywać?
Trening:
3 razy w tygodniu
uda: przysiad ze sztangą 3-4 serie
plecy: wiosłowanie sztangielkami 4
klatka: wyciskanie sztangi na ławce płaskiej 4
barki: wyciskanie sztangielek siedząc 3
triceps: wyciskanie sztangi wąskim chwytem z brzucha 3
biceps: uginanie przedramion ze sztangą 3
łydki: stawanie na palcach ze sztangą 3-4
brzuch: wzniosy bioder, spięcie tułowia, russian twist
po tym bieg 15-20 minut.
Cel?
Ładne zarysy brzucha, sześciopak.
Widoczne mięśnie rąk i nóg.
Zmieniony przez - Havox w dniu 2014-04-17 12:35:41