Chciałbym zaprezentować Wam hiciora LC jaki ostatnio udało mi się stworzyć przy większościowym udziale małżonki .
Składniki:
- łosoś wędzony 100g
- twaróg półtłusty 250g
- jaja 4szt
- jogurt naturalny 100g
- szpinak rozdrobniony mrożony 450g
- masło klarowane 10g
- gałka muszkatałowa
- koperek
-sok z cytryny
- sól, pieprz
Wykonanie:
- szpinak podsmażamy na maśle, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatałową, studzimy
- dodajemy żółtka i ubite na pianę białka, mieszamy
- rozkładamy cienką warstwę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- do pieca na 15minut 200 st C, termoobieg
- lekko studzimy
- twaróg mieszamy z jogurtem i posiekanym koperkiem, doprawiamy sokiem z cytryny
- smarujemy twarogiem podkład szpinakowy
- wykładamy łososia
- zawijamy w roladę
- owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki (po całkowitym ostygnięciu)
Wartości odżywcze i makro:
1034,3 kcal
b: 114,0 g (44,1%)
ww: 18,9 g (7,3%)
tł: 55,9 g (48,6%)
Micha do pracy
Smacznego!
Pozdro.