SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Suszone mięso.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1541

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam, w ostatnim czasie postanowiłem zadbać o swoją sylwetkę.
Uwielbiam całodniowe wypady w góry, i planuję w niedługim czasie wybrać się gdzieś na Babią Górę / w Tatry na wschód słońca.
Ostatnio przeczytałem sporo o tym że jedzenie na takie wypady - tzn. czekolady, batoniki, można zastąpić suszonym mięsem i innymi naturalnymi produktami.
Z tegoż względu mam do Was pytanie, jakie mięso polecacie do suszenia, i czy macie jakieś swoje przepisy?
W internecie sporo pisze przede wszystkim o wołowinie i ligawie albo polędwicy a nic o udźcu wołowym.
Więc próbowaliście kiedyś suszyć udziec wołowy? Nie ukrywam że zależy mi trochę na cenie gdyż taka ligawa kosztuje około 40zł a ładny kawałek udźca koło 20-25.
Pozdrawiam
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 1357 Wiek 37 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 57599
Nie spotkałem się żeby ktoś to suszył samemu. Jeśli już to kiedyś kupowałem już gotowe, ususzone. Nawet dobre w smaku.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 214 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 8353
W kuchni poszukaj. zdaje się że któraś z naszych LADIES wrzucała przepis.

Pżepraszam, za błendy ortograficzne, i inerpukcyjne.To poprostu dysortografia!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 214 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 8353
https://www.sfd.pl/Suszona_wołowina_pemmikan__zdrowa,_białkowa_przekąska_by_Avic-t795361.html 

Pżepraszam, za błendy ortograficzne, i inerpukcyjne.To poprostu dysortografia!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Tzn. ja wolę suszyć samemu - widzę cenę i poraża mnie trochę z kosztami wysyłki.
Za te 25zł + gaz z kilograma mięsa zrobię około 300 gram, czyli o ponad połowę więcej niż za tę cenę kupię.

Zmieniony przez - Meaz w dniu 2014-05-24 18:49:22

Bardzo dziękuję za link do przepisu - na pewno skorzystam z niego

Zmieniony przez - Meaz w dniu 2014-05-24 18:50:56
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Jest na forum kilka tematów. Obawiam się, że zrazowa może się okazać mocno gumowa. Jednak jak dobrze ją przygotujesz to może da radę zjeść Opisz jak wyszło i wrzuć zdjęcia.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Za pierwszym razem wyszła gumowa i chyba niedosuszona.
Teraz spróbuję po raz 2 - przed kolejnym wyjazdem, w necie gdzieś przeczytałem że ma się łamać.
Aczkolwiek smaczna, zamiast 3h posuszy się 4-5 i myślę że wyjdzie.
No i za 1 razem udziec miał więcej błon niż teraz + na noc zamroziłem mięso bo gdzieś przeczytałem że kryształki lodu błonę niszczą / zmiękczają mięso.

Zmieniony przez - Meaz w dniu 2014-06-08 11:58:52
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

pomoc w redukcji

Następny temat

Dieta na przybranie masy mięśniowej

WHEY premium