Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
pewien procent na pewno ulega denaturacji,
...
Napisał(a)
ok dzięki, spróbuję to białko: https://sklep.sfd.pl/ActivLab_Whey_Protein_95-opis28737.html
...
Napisał(a)
Jak wsypiesz do gotujących się płatków w wodzie/mleku jest duża szansa że powstaną Grudki itp bo białko się ścina . Kiedyś miałem taki ryż z kluchami na mleku przez to, lepiej ugotuj normalnie i dodaj sobie juz w misce do gorących ale nie wrzących płatków.
...
Napisał(a)
osobiscie mysle, ze nie ma co az tak sie przejmowac tymi stratami bialka.
obrobka termiczna nie jest na tyle dlugotrwala by znacznie "zmarnowac" nasze wpc
obrobka termiczna nie jest na tyle dlugotrwala by znacznie "zmarnowac" nasze wpc
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
aha, to już wszytko wiem :)
do ryżu jak sypałem białko to też jak tylko ostygło.
do ryżu jak sypałem białko to też jak tylko ostygło.
...
Napisał(a)
TomQ , ale tu nie chodzi o straty białka, tylko o zwykły aspekt organoleptyyczny . Po zagotowaniu większość WPC się ścina i łączy w takie gumowo-twarde kulki co mi zamiast smak poprawić to go psuło, lepiej odczekać chwile i cieszyć się normalną konsystencją niż pływającymi , przyklejajacymi się do zębów grudami (A ścieło mi się zarówno SFD plus jak i Whey 95 od activa )
...
Napisał(a)
niegdy nie zaobserwowalem nic takiego u siebie
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
Może niggdy nie gotowałeś mleka z WPC, lub mają na to wpływ jeszcze inne czynniki itp.
Polecane artykuły