Wiek: 19
Waga: 84
Wzrost: 184
Staż treningowy: 7 miesiąc
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): Planowanie bieganie 4-5 razy w tygodniu po 40 minut.
Ograniczenia żywieniowe (uczulenia, choroby): brak
Stan zdrowia: lekka nadwyżka w tarczycy, lekki trądzik
Stosowane wcześniej diety (rozklad białko/ węglowodany/ tłuszcze): Próbowałem jeść czysto i 3-5 posiłków dziennie.
Możliwości finansowe: normalne
Cel/problem/opis : redukcja przez jakieś 2-3 tygodnie.
Ułożyłem taką oto dietę:
1 Posiłek
- 3 jajka, jakieś 150-180g, białko 21g, tłuszcze 13g, węgle 13g, kcal 250
- serek wiejski lekki 150g, białko 16g, tłuszcze 7g, węgle 4g, kcal 150
2 Posiłek (Przed treningiem)
- orzechy włoskie 50g, białko 8g, tłuszcze 30g, węgle 5g, kcal 540
3 Posiłek (Po treningu)
- 50 g ryżu, białko 3g, węgle 38, tłuszcz 0, 170 kcal
- banan 100g, białko 1g, węgle 21, tłuszcz 0, 100 kcal
4 Posiłek
- pierść z kurczaka 100g w panierce, białko 20g, węgle 6g tłuszcz 19g, kcal 280
- 100g brokułów, białko 1g, węgle 1g, kcal 16
- oliwa z oliwek 30g, 30g tłuszczu, 250 kcal
5 Posiłek
- twaróg tłusty 200g, 35g białka, wegle 6, tłusz 20g, kcal 340
Razem wychodzi: 105g białka, 119g tłuszczy, węgle 94, kcal 2096 (+/-15%). Co zmienilibyście w diet? Chodzi mi o spadek tkanki tłuszczowej. Jakie supple oprócz bcaa? Warto brać kofeinę przez treningiem? Czy trzeba po dietcie low carb zrobić doładowanie?