-jajecznica z 3 jaj kurzych na smalcu
-boczek wędzony ok.70 g
Białko::31 g Weglowodany::1 g Tłuszcze::64,3 g
Posiłek II - 11:00
- ok.125 g twarogu półtłustego
-2 plastry sera żółtego ok.40 g
-2 plastry boczku ok 20 g
-2 łyżki stołowe oleju rzepakowego tłoczonego na zimno ok.10 g
Białko::35 g Węglowodany::5,37 g Tłuszcze::39,5 g
Posiłek III - 14:00
- ok.150 - 250 g smażonego mięsa tłustego jakiegoś na smalcu np.udko z kurczaka ze skórą, karkówka wieprzowa, wieprzowina, wołowina tłusta itp
-ok. 15 g smalcu
-pomidor ok.150 g
Białko::30 - 45 g Węglowodany::5,4 g Tłuszcze:: 55 g
15:30 - TRENING
Posiłek IV Po treningu - 16:30 - 17:00
- ok.150 - 250 g smażonego mięsa tłustego jakiegoś na smalcu np.udko z kurczaka ze skórą, karkówka wieprzowa, wieprzowina, wołowina tłusta itp
- ok.15 g smalcu
- ok.200 g ziemniaków gotowanych/50 g brązowego ryżu
- marchew ok.100 g
Białko::30 - 45 g Węglowodany::43,5 g Tłuszcze::55 g
Posiłek V::
-125 g twarogu półtłustego
-ok. 15 g smalcu
-2 łyżki stołowa oleju rzepakowego tłoczonego na zimno ok. 10 g
-ok.100 g ogórka zielonego
-ok. 100 g marchwi
Białko::22,5 g Węglowodany::12,72 g Tłuszcze::35 g
Dzienne zapotrzebowanie na BWT::
Białko::148,5 g Węglowodany::67,99 g Tłuszcze::238,8 g
Dzienny bilans Kcal:: 3015,16 kcal
Podsumowanie BWT::
Białka::2 g/kg m.c. Węglowodany::0,97 g/kg m.c. Tłuszcze::3,4 g/kg m.c.