mps1993bułek nie jem tylko chleb białkowy inne ma BTW, majonez jest az raz do markreli to az takie straszne? a co zamiast jogurtu naturalnego wtedy mozna uzyc? (i co jest w nim zlego?)
Wydawało mi się,że zamieszczając swój sposób odżywiania,oczekujesz poprawek a nie przyzwolenia na jedzenie badziewia.W poważnie rozpisanej diecie redukcyjnej nie ma miejsca,na produkty przetworzone.Poza tym masz dostarczyć pełnowartościowych składników pokarmowych ,które promują właściwe "chudnięcie".Dodatkowo wprowadzając deficyt kaloryczny,szczególną uwagę powinieneś zwrócić na eliminację tego co nie tylko zbędne ale i szkodliwe
Oprzyj swój jadłospis o następujące produkty:
Źródła pokarmowe:
Źródła białek i ich przykładowa zawartość na 100g składnika(możesz używać zamiennie):
1.Chude mięsa 21-26g/100g
(pierś z kurczaka,indyka,chuda wołowina,cielęcina)
2.Jaja 11g/100g
*Białko 9g/100g
*Żółtko 12g/100g
3.Ryby 18-23g/100g
4.Chudy,kwasowy twaróg 21g/100g
5.Odżywka białkowa 80g/100g
Źródła węglowodanów:
1.Ryż (różne rodzaje) 70-80g/100g
2.Kasza gryczana 70g/100g
3.Płatki owsiane 61g/100g
4.
Pieczywo chrupkie,pełnoziarniste np.WASA 74g/100g
5.Ziemniaki 17g/100g
6.Owoce 5-20g/100g
7.Warzywa 3-12g/100g
Źródła zdrowych tłuszczów:
1.Olej lniany 92%
2.Oliwa z oliwek 96%
3.Orzechy 68%
4. Tłuste ryby 23%
BEZWZGLĘDNA ELIMINACJA!
Podczas diety odchudzającej(mającej nadać sylwetce odpowiednią jakość,bezwzględnie eliminujesz:
-produkty wysoko przetworzone takie jak:
Wszelkie produkty puszkowane(wyjątek warzywa w naturalnej zalewie,tuńczyk w sosie własnym)
-produkty mączne
-produkty mleczne
-pieczywo białe,bułki,słodkie bułki,białe makarony,ciasta.
-Alkohol
-Słodycze i cukier
-Gazowane napoje z wyjątkiem wody mineralnej.
Oczywiście wartości są uśrednione a składniki "okrojone" do tych,z którymi poradzi sobie niedoświadczony amator.
Pzdr.
Zmieniony przez - BodyLine w dniu 2014-07-09 10:50:34