Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Ser żołty(o ile nie jesz nabiału przez laktoze, dobrej jakości Gouda to samo białko i tłuszcz) , szprotki (małe rybki wraz z oścmi które tutaj stanowią głowne źródło wapnia) , orzechy włoskie równiez mają pewną ilość (o ile się nie myle), dodatkowo jeżeli masz braki/nie dobory to suplementy. Chela-calcium na miesiąc to jakieś 15zł ,
...
Napisał(a)
Zależy jaką masz nietolerancje czy białka mleka albuminy, czy masz hipolaktazję czy jeszcze coś innego.
Bardzo dobrym źródłem są sery żółte: szczwególnie Parmezan, figi, migdały, sezam i po trochu prawie każe warzywo
Bardzo dobrym źródłem są sery żółte: szczwególnie Parmezan, figi, migdały, sezam i po trochu prawie każe warzywo
...
Napisał(a)
Gdzieś widziałem przepisy jak ze skorupek jaj robić wywary wapniowe. Ponoć mega skuteczne. Pogoglaj.
...
Napisał(a)
tylko trzeba sparzyć skorupkę jaja i potem zmielić jakiś dobry młynek czy moździerz no i trzeba się pewnie zmusić by taki pył połknąć. Ale j/w mleko to nie jedyne źródło wapnia
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
tak trweba sparwyc i w miare mozliwosci sciagnac te blonki, potem do mluna i mozna szamac jedna lyzecske dziennie w celu uzupelnienie wapnia
Cwicze bo lubie, lubie to cwicze.
Jezeli pomoglem daj soga -------------------------------------------------------------------------------------------------------------->
...
Napisał(a)
To węglan wapnia jest taki skuteczny w tych skorupkach jaj (biodostępność) ? hmm?
300-500mg Ca/per day z źródeł zwierzęcych w zupełności wystarczy :)
Zmieniony przez - Evo w dniu 2014-07-09 17:18:41
300-500mg Ca/per day z źródeł zwierzęcych w zupełności wystarczy :)
Zmieniony przez - Evo w dniu 2014-07-09 17:18:41
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Dobrymi źrodłami wapnia mogą być m.in. migdały, warzywa zielone (np. jarmurz, brokuły, sałata rzymska), a takze - wyjątkowo niedoceniane - wody wysokowapniowe. Ważne jest nie tylko spożycie wapnia ogólem, ale również równowaga kwasowo-zasadowa diety, spożycie fosforu (zbyt wysokie negatywnie wpływa na bilans wapniowy).
Polecane artykuły