SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dorsz smażony w folii na patelni - jak to przyrządzić ?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4311

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 42 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 995
Witam.

Mam w swojej diecie takie oto danie, rybkę uwielbiam ale nigdy nie robiłem jej w taki sposób, mam patelnie teflonową.


Mam tego dorsza zawinąć w folię (ile razy/ile warstw) i smażyć na patelni (sucha czy podlana olejem) ? Przykrywać to pokrywką ? Przewracać tą rybę na drugą stronę ?

dorsz z ryżem i kapustą kiszoną
Składniki dodatkowe: Cebula, sól, pieprz, zioła prowansalskie, cytryna. Ryż należy ugotować wg wskazówek na opakowaniu, tak żeby nie doprowadzić do rozgotowania. Świeży (lub odmrożony) filet z dorsza zaleca się skropić cytryną, dodać przyprawy i smażyć na niskim ogniu ok 10min, wcześniej zawiniętego w folię aluminiową (długość smażenia w zależności od grubości ryby). Kapustę kiszoną kroimy w kawałki, dodajemy startą na tarce marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz, olej rzepakowy i mieszamy.



Zmieniony przez - tkdmario w dniu 2014-07-10 16:30:49
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

PLACUCHY NA SŁODKO :)

Następny temat

pizza masa białka - 90% zdrowo

WHEY premium