SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wołowina gulaszowa

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 937

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 359
Jest w jakiś sposób określony skład mięsa kryjącego się pod pojęciem "wołowiny gulaszowej"? Kupiłem, a teraz nie wiem jak to policzyć
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 2237 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14236
Średnie wartości odżywcze wołowiny biorąc pod uwagę różne części tuszy:

Składnik Zawartość w 100 [g]
Kalorie (wartość energetyczna) 228 kcal / 955 kJ
Białko 17,37 g
Tłuszcz ogółem 17,07 g

Weź pod uwagę fakt że polędwica ciemno czerwona, wręcz bordowa, będzie miała 4g/tłuszczu, 20g/białka
a taki rostbef w którym już zauważysz włókna tkanki łącznej(tłuszczu) w mięsie będzie miał tłuszczu 7g, a białka 22g/100.
Najlepiej w sklepie pytać z jakiej częsci jeśli na wagę, albo też patrzeć na etykiete jeśli pakowane.

Zmieniony przez - drakon707 w dniu 2014-07-24 00:55:01

"Żółty ser tam wrzuciłeś ?
Może jeszcze narkotyki zacznij zażywać ? "

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kiedy jeść a kiedy suple? 3 zmiany

Następny temat

Dobry posiłek na redukcje ?

WHEY premium