SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Makaron, czy jest dobry? - zdjęcie składu

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 972

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
jak w temacie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 268
Ogólnie biorąc makaron do ręki i czytać makrosy wygląda Hymn dobry:) Białka nie jest mało lecz to białko niepełnowartościowe musisz dodać coś do niego co ma aminokwasy pełnowartościowe np. bardzo dużo zawierają mleko, jaja, ser...mieso-mało. Jak to zmiksujesz będzie Bardzo Dobre i bogate jedzenie. Węgle: 3,5g cukrów to mało, czyli dobrze. Pozostałe 61g to są "te lepsze" czyli ww złożone - rozkładają się w ciągu kilku godzin co daje ci paliwa na życie. Tłuszcze jak najbardziej spoko.
To tak w skrócie...
Pozdrawiam:)

Zmieniony przez - CenaR #22 w dniu 2014-07-23 20:09:47

Siłownia to mój drugi dom...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzięki - wcinam ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 268
Tak, jest najzdrowszy z makaronów.

Siłownia to mój drugi dom...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 37 Napisanych postów 507 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 13978
CenaR #22 od kiedy to mleko jest takim super źródłem białka pełnowartościowego a mięso słabym?:) ja stawiałem zawsze mięcho na pierwszym miejscu. Mleka staram się nie spożywać za dużo ze względu na laktozę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 262 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1319
skład w porządku :)

wszystko w Twoich rękach!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 2237 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14236
Skład w makaronach, jest zazwyczaj podobny. Różni się ilością białka i tłuszczy w zależności od ilości jaj użytych do jego produkcji. Najważniejszą cechą makaronu jak popuri już wyżej napisał jest mąka z której powstaje.
Wyróżniamy:
- makaron jajeczny - klasyczny, standardowy makaron z mąki pszennej miękkiej (typ 450, 500). Jego nazwa zawiera ilość jaj, jaką użyto przy produkcji na kilogram mąki. Warto również wiedzieć, że do takiej produkcji używa się jaj sproszkowanych, a nie świeżych.
- makaron z pszenicy durum - otrzymany z mąki semoliny uzyskanej z twardej pszenicy Triticum turgidum durum. W jej produkcji używa się również okrywy nasiennej kłosa, dlatego zawiera ona więcej witamin, składników mineralnych i błonnika, niż zwykła mąka pszenna.
- makaron z mąki pełnoziarnistej - uzyskany z razowej mąki z wysokiego przemiału, czyli takiej w niewielkim stopniu przetworzonej i zawierającej najwięcej cennych składników. Może być z maki pszennej lub żytniej, ale zawsze zawiera dużo więcej witamin i soli mineralnych, niż klasyczny.

Dodatkowo, makaron z mąki durum i mąki pełnoziarnistej cechował się będzie niższym IG, co powodowało będzie mniejsze wyrzuty insuliny, jest to korzystniejsza opcja na redukcji, oraz przedtreningowo, czy w godzinach wieczornych.

"Żółty ser tam wrzuciłeś ?
Może jeszcze narkotyki zacznij zażywać ? "

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dobry posiłek na redukcje ?

Następny temat

Łosoś norweski

WHEY premium