Składniki do przygotowania:
-kasza jaglana 150g
-jogurt naturalny 125g
-serek twarogowy chudy z drobno zmielonego twarogu (nie jest to serek homogenizowany) - ja używam serek Emilki z Mlekomy (kupuje w netto) 300g
-twaróg półtłusty 50g
-1 jajko
-2 jabłka
-aromat waniliowy (kilka kropel)
-słodzik
-proszek do pieczenia (łyżeczka)
-cynamon (pół łyżeczki)
przepis banalnie prosty, bo wszystko po prostu łączymy ze sobą
formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto.
Piekłem 55minut w temperaturze 180 stopni, potem jeszcze 10min w tej samej temp z włączonym termoobiegiem
Generalnie w późniejszej fazie pieczenia będzie się zbierać płyn na wierzchu ciasta, gdy całkiem zniknie, wtedy pieczemy jeszcze ok 10min, wyjmujemy ciasto razem z papierem z foremki i zostawiamy do ostygnięcia
Jak ktoś chciałby jeszcze obniżyć kaloryczność, to jajka nie trzeba dawać, robiłem tak i tak i bez jajka też było ok
Zmieniony przez - leno.p w dniu 2014-08-05 12:01:31