SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wrażliwość insulinowa

temat działu:

Odchudzanie i forma po męsku

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1518

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 222 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3697
Pytanie zadałem w blogu Solarosa, ale temat przyda się wszystkim.

Wrażliwość insulinowa. Jest taka zasada, ze im większy bf%, tym w diecie powinno być mało węglowodanów (low carb). Na redukcji jak schodzimy z wagą, mniejszy bf% to możemy pozwolić sobie na więcej węgli. Po sobie widzę, że przy ok 8-10%bf, jak zwiększyłem węgle (przez dłuższy czas byłem na low carb) to spalanie fatu ruszyło.
I teraz odnośnie masy. Jak skończę redukcję, bf procentowo będzie poniżej 10, to teoretycznie mogę na początku wrzucić sporo węgli i wraz ze wzrostem masy=wzrost tkanki tłuszczowej zmniejszać węgle i dodawać tłuszcze? Kto się zna w temacie proszę wyjaśnić tą kwestię.
Pozdrawiam

Zmieniony przez - desmoRR w dniu 2014-08-17 13:25:59
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 1382 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 84553
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 222 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3697
Temat przeczytałem. Jak najlepiej wykorzystać "wrażliwość insulinową" przy diecie na masie, w sensie, żeby się minimalnie zalać fatem? Z tego co zrozumiałem, to powinienem robić tak jak to opisałem w pierwszym poście?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
to opisales raczej plan na reduckje
na masie zaczyna się od mnijeszych ilosci i dodaje ww [zwlaszcza ww]

mozena tez odejmowac ww i dodawac fat,tez jakies wyjscie w sumie,ale nie wiem czy ktos tak robi

wychodzac z reduckji wrazliwosc insulinowa jest na dobrym poziomie
im nizysz %bf tym lepiej

i dodajesz stopniowo ww

metabolizm po reduckji nie funkcjonuje tak jak powinien funkcjonować
wiec bujasz metabolizm tym samym dodając węglowodany

dochodzisz do punktu kiedy widzisz że odklada sie tkanka tłuszczowa,i
robisz krok do tyłu
zmieniasz na lepsza jakość [proste na zlozone]
dodajesz fat
dodajesz bialko
i jeszcze kilka innych opcji

moglo by sie wydawac ze najlepszym wyjdzie po reduckji jest dodac maksymalne ilosci wegli i powoli ucinać
tak podopwiada logika
ale najczesciej dzieje sie tak że wychodzi z tego masa agresywna
wrazliwosc insulinowa szybko zmnijesza sie i odkladanie fatu przyspiesza

Zmieniony przez - solaros w dniu 2014-08-18 12:52:53

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[BLOG] m4teos - dziennik treningowy - LEANGAINS na masie

Następny temat

wyniki wagi, interpretacja wyników

WHEY premium