SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ponowne mrożenie mięsa/ryb

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5339

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 2242 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 42187
Panowie mam pytanie , kupiłem 2kg łososia świeżego nie podzieliłem go na porcje tylko wsadziłem do zamrażalki (d****) czy po nie pełnym rozmrożeniu jak bym go podzielił i ponownie zamroził nadawał by się doi spożycia ? , ewentualnie jak bym go rozmroził jak długo mógłby leżeć w lodówce ? wydaje mi się że max 5-6 dni i by już się zepsuł .
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
niektóre produkty można rozmrażać i zamrażać jeśli zostaną poddane obróbce cieplnej, jednak mięsa i ryby się raczej do tego nie nadają
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 2242 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 42187
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 1295 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 24734
No troche zwaliłeś że nie poporcjowałeś. Łosoś jest miękki (nawet zamrożony) , duży nóż + tłuczek do mięsa + twarde podłoze. Wbijasz nóż tłuczkiem/młotkiem jak "gwóźdź" i pięknie pęknie. Może kawałki nie będą za równe ale działa i chwila roboty.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6274 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Jak masz dobry nóż, to przetniesz zamrożonego. Łatwe to nie będzie, ale kilka min i po problemie. Raczej nie zaleca się mrozić ponownie mięsa/ryb i uwagi na ryzyko zatrucia bakteryjnego.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 537 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6803
Szlifierką jedziesz :D .
a tak serio to jw.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 2242 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 42187
znalazłem stary szeroki nóż ( jak maczeta ) do tego siekiera i po problemie ;D dzięki Pany za propozycje , co do szlifierki akurat tarczy nie mam :P myślałem czy nie lepiej wyrzynarką :P
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja stanęła.

Następny temat

Masówka do oceny + parę drobnych pytań

WHEY premium