...
Napisał(a)
Witam. Temat może jest trochę głupi, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Chodzi mi o to, że jestem na redukcji i źródłem białka jest kurczak pieczony na butelce. Teraz pytanie, jak mam liczyć jego kalorie? Cały tłuszcz ścieka na dół, więc nie wiem, czy białe mięso mam liczyć tak jak surowe czy jak grillowane. Dodam, że pierś bez skóry surowa ma ok. 100 kcal, a grillowana 152.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
na czym pieczona?
po prostu waż surowe i wliczaj jako surowe, smażeniem sie nie przejmuj
po prostu waż surowe i wliczaj jako surowe, smażeniem sie nie przejmuj
...
Napisał(a)
Czesiek43na czym pieczona?
Na butelce.
Czesiek43po prostu waż surowe i wliczaj jako surowe, smażeniem sie nie przejmuj
Tak, tylko że tłuszcz z piersi z kurczaka smażonej na grillu też kapie na dół, mimo to kalorii ma o wiele więcej niż surowej.
Zmieniony przez - drago77 w dniu 2014-09-28 22:56:56
...
Napisał(a)
ma wiecej kcal bo sie objętość mięsa zmniejsza po smażeniu
Po prostu licz surowe a potem smaż, jak byś chciał tak dokładnie liczyć to byś musiał zanieść do laboratorium bo tam wpływ ma długość smażenia, warunki smażenia itp.
Po prostu licz surowe a potem smaż, jak byś chciał tak dokładnie liczyć to byś musiał zanieść do laboratorium bo tam wpływ ma długość smażenia, warunki smażenia itp.
...
Napisał(a)
skoro chcesz palić tłuszcz, to nie przejmuj się, że pochłoniesz trochę mniej kalorii.
Poza tym musisz sobie zdać sprawę, z tego, ze wartości podane w tabelach nie zawsze są zgodne w 100% z tym co jesz, ponieważ na przykład ten kurczak może być mniej lub bardziej wysuszony albo "wzbogacony" wodą i innymi ulepszaczami.
Więc nie masz się czym przejmować
Poza tym musisz sobie zdać sprawę, z tego, ze wartości podane w tabelach nie zawsze są zgodne w 100% z tym co jesz, ponieważ na przykład ten kurczak może być mniej lub bardziej wysuszony albo "wzbogacony" wodą i innymi ulepszaczami.
Więc nie masz się czym przejmować
Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.
Polecane artykuły