Dzieki za odpowiedż. A tak na zapas to możesz mi jeszcze powiedzieć czy -
białko liczyć z tego co jem:
chudy twaróg, piersi, wolowina,tuńczyk, białka jaj( roślinnego to podobno nie liczyć)
ww z owsianki i brazowego ryżu(pomidor,salata,ogórek,cebula,papryka to chyba nie co?)
A tluszcze to wlasnie nie wiem które liczyć (ser,owsianka,wołowina, piersi,ryż). Gdy jem wolowine to zjadam w ten dzien okolo 23g tluszczu, a w dni z piersiami 16g tluszczu (2g a sera,400g piersi lub wolowiny czyli 4 lub 12g tł. i 7 g z płatków owsianych).
W których z tych produktów są te tłuszcze które powinienem liczyc(chodzi o zdrowe?) czy tez powinienem liczyć te dajmy na to cale 16g czy 23g plus te zdrowe które mam dodać?
Wiem ze muszę poczytac jeszcze o tluszczach ale na razie muszę lezeć, a tak no oko to wydaje mi się że powinienem liczyć jako zdrowe te z owsianki ale na pewno nie z sera co zreszta wolowina, piersiami, ryzem?
Proponowałes mi zwiekszyc tł. do ok 60 gram chciałbym wiedzieć czym od tego odjąć te które obecnie jem czy tez oprócz nich dodac 60g?
A najlepiej to chyba uzupełnic oliwa z oliwek czy siemieniem lnianym( złososiem to moge poczekac bo mam odnosnie niego inne pytania)co?