...
Napisał(a)
witam panowie, usmazyłem kurczaka w 20ml oliwy z oliwek, to znaczy ze nie musze już do ryzu dodawac oliwy tak ? i jeszcze jedno, czemu sie tak dzieje, ze przed smażeniem kurczak ważył powiedzmy 0.5 kg, a po smaęzniu np 350 ? ważyć kurczaka przed obróbką czy np zjadać 100g po upieczeniu ? i jak jest z orzechami, 40 gramów ze skórką, czy obrane ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Jeśli smażyłeś na 20g oliwy to już nie musisz jej wypijać. Chociaż ja ci radzę zainwestować w pama do smażenia. Albo smażyć na innym oleju np. ryżowym. Mięso ważymy tak i wszystkie produkty przed obrubka termiczną. Waga kurczakaaleje ponieważ w trakcie obrubka wydziela wodę zawartą w mięsie. A ożechy ważymy razem ze skórka dużej zmiany w bilansie przeciesznie nie ma
Zmieniony przez - siergiej1990 w dniu 2014-10-11 13:35:20
Zmieniony przez - siergiej1990 w dniu 2014-10-11 13:35:20
...
Napisał(a)
Co do orzechów może chodzi o skorupkę a nie skórkę, waż bez łupiny.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
waż kurczaka przed obróbką, po obróbce waga maleje, bo mięso robi się suchsze, woda odparowuje itd.
wszystko w Twoich rękach!
Polecane artykuły