Szacuny
11148
Napisanych postów
51563
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Wczoraj robiąc sobie fit wersję pizzy podczas przesiewania mąki dopadła mnie pewna zagwozdka. Otóż podczas przesiewania mąki pełnoziarnistej na sicie zostały mi otręby, które oczywiście wsypałem ponownie do składników na ciasto.
Jednak rodzi się pytanie czy mogę sobie ręcznie dosypywać otrąb do mąki niższego typu, czy będę mieć jakieś straty w minerałach?
Szacuny
3
Napisanych postów
259
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2679
Jak to jest z tym mlekiem, bo zawrotu dupy można dostać od sprzecznych informacji. Jedni twierdzą, że to boski napój, super masa, drudzy, że to biały morderca powodujący śmierć (w wieku 80 lat). A ja piję ponad litr dziennie bo lubię mleko i jakby nie patrzeć, wliczam je do diety jako normalny produkt żywieniowy.
Szacuny
3
Napisanych postów
259
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
2679
Nie mam problemów z trawieniem laktozy, w każdym bądź razie, żadnych skutków ubocznych nie widzę. Dlatego dziwi mnie ten cały "hejt" na mleko, ale daje też do zastanowienia, dlatego pytam się osób z wiedzą na ten temat.
Szacuny
94
Napisanych postów
1170
Wiek
35 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
20678
Daxll
Wczoraj robiąc sobie fit wersję pizzy podczas przesiewania mąki dopadła mnie pewna zagwozdka.
Otóż podczas przesiewania mąki pełnoziarnistej na sicie zostały mi otręby, które oczywiście wsypałem ponownie do składników na ciasto.
Jednak rodzi się pytanie czy mogę sobie ręcznie dosypywać otrąb do mąki niższego typu, czy będę mieć jakieś straty w minerałach?
pewnie ze mozesz ja zawsze daje 50/50 otreby + maka jakas tam bardzo dobre rozwiazanie np. mielic platki owsiane i traktowac jako make
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Wiek
33 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
857
KamiD
Nie mam problemów z trawieniem laktozy, w każdym bądź razie, żadnych skutków ubocznych nie widzę. Dlatego dziwi mnie ten cały "hejt" na mleko, ale daje też do zastanowienia, dlatego pytam się osób z wiedzą na ten temat.
jak nic sie nie dzieje to smialo mozesz pic, ja w pewnym momencie zaczalem pic regularnie mleko, ok 300ml i zauwazylem problemy gazowo-zoladkowe ;) po kompletnym odstawieniu mleka problemy zniknely natychmiastowo, teorie o nietolerancji laktyozy wsadzalem miedzy bajki, podobno 20% ludzi to ma wiec uznalem ze mnie to nie dotyczy bo niby czemu, a jednak, bez mleka u mnie jest lepiej
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6265
Napisanych postów
76018
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754780
Nie ma w nim nic wartego uwagi. Chyba, że smak, tak jak piszesz. Warto z kolei spożywać mleczne napoje fermentowane. Z uwagi na wapń i bakterie fermentacji mlekowej.