SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Chleb żytni razowy na zakwasie by Malinowa.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5210

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 67 Napisanych postów 4463 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78211
Ja mam piekarnik gazowy. W prawdzie nie piekłem dokładnie tego, ale razowy owszem.
Piecze się normalnie: nagrzewasz mniej więcej do 220-230 wrzucasz chleb i skręcasz gaz. Jak temperatura spadnie gdzieś koło 180-190 to ją stabilizujesz na takiej wartości i trzymasz jeszcze z 40 - 50 minut.

Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 221 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16317
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1990 Napisanych postów 5138 Wiek 43 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 72466
Malinowa Ślicznotko powiesz mi jakiej wielkości masz te silikonowe keksówki?
dziś widziałam takie fajne, czerwone 23cm x 10cm ale nie kupiłam, bo nie byłam pewna, czy będą odpowiednie do tego przepisu

xxx

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Wysłałam na priv linka

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 179 Wiek 21 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 6726
Sory za odkopanie, ale mam dwa pytania:

Jaką temperatura powinna mieć woda do zakwasu jak włoże rękę, lekko letnia czy taka bardziej ciepła?
Czy jak chce jeden chlebek to połowa tych wszystkich składników?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

EXPRESOWY "TURBO-CHLEBEK" Z PŁATKÓW GRYCZANYCH i KUKURYDZY

Następny temat

Skórki ziemniaków

WHEY premium