Szacuny
67
Napisanych postów
4463
Wiek
35 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
78211
Ja mam piekarnik gazowy. W prawdzie nie piekłem dokładnie tego, ale razowy owszem. Piecze się normalnie: nagrzewasz mniej więcej do 220-230 wrzucasz chleb i skręcasz gaz. Jak temperatura spadnie gdzieś koło 180-190 to ją stabilizujesz na takiej wartości i trzymasz jeszcze z 40 - 50 minut.
Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.
Szacuny
1990
Napisanych postów
5138
Wiek
43 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
72466
Malinowa Ślicznotko powiesz mi jakiej wielkości masz te silikonowe keksówki?
dziś widziałam takie fajne, czerwone 23cm x 10cm ale nie kupiłam, bo nie byłam pewna, czy będą odpowiednie do tego przepisu
Szacuny
1
Napisanych postów
179
Wiek
21 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6726
Sory za odkopanie, ale mam dwa pytania:
Jaką temperatura powinna mieć woda do zakwasu jak włoże rękę, lekko letnia czy taka bardziej ciepła? Czy jak chce jeden chlebek to połowa tych wszystkich składników?