SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Płatki owsiane

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 40351

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 302 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 7504
a ja najpierw platki zalewam goraca woda aby namiekly potem dodaje gorace mleczko i slodzik. gotuje ok. 10 min az zrobi sie odlotowa papka ktora kocham!

Marta

Marcia

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
JEŚLI O MNIE CHODZI TO ZALEWAM PORCJĘ PŁATKÓW GÓRSKICH TE SĄ NAJLEPSZE I NAJWARTOŚCIOWSZE ,WIECZOREM ZIMNĄ WODĄ ,NA RANO SĄ MIĘCIUTKIE ,ALE WODA ZOSTAJE WCHŁONIĘTA DO PŁATKÓW ,WYSTARCZY DOLAĆ CIEPŁEJ WODY I GOTOWE .INNY SPOSÓB TO RANO ZALAĆ PŁATKI WRZĄTKIEM PO 5MIN.DOLAĆ CHŁODNEJ WODY I GOTOWE
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 1621 Wiek 44 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 17763
Nie chce zakladac nowego posata, wiec zadaje pytanie konkretne tutaj. Licze na odpowiedz specjalisty.
Czy zalewanie platkow owsianych zimnym mlekiem tak zeby napecznialy pozbawia mnie czesci skladnikow odzywczych? Czy musze albo je gotowac albo zalewac goracym mlekiem? Czy byly prowadzone jakies badania, ktore to udowadniaja czy tylko jest to wymysl i przypuszczenia?
Wiem, ze tak jest w wypadku np. jajka- spozywane na surowo nie jest korzystne (zreszta gotowane calkiem na twardo tez traci sporo ze swych wartosci).

Nie ma ludzi nieomylnych...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Bez przesady

Błyskawiczne możesz zalać wrzątkiem po czym odsączyć albo zostawić żeby napęczniały przez noc w mleku czy wodzie
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
platki sa the best na sniadanko ;] ja niczym nie zalewam i wpierniczam na sucho. kiedys ciezko bylo przelknac a teraz idzie jak splatka:D
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 233 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 4378
Ja tam zalewam odrazu mlekiem poczekam az napecznieja dodaje rodzynki orzechy włoskie i banana i jazda

irek

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 177 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 6650
a co z tłuszczami w płatkach tamich troche jest ok 7g
zignowrowac a może poprostu masełko sobie odmówić??
1

"To mozliwosc spelnienia marzen sprawia, ze zycie jest tak fascynujace."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pizza

Następny temat

Węgowodany

WHEY premium