dopracuj tą tabelę, stojeden Ci napisał, podtrzymuję ROTFL-a
przykladowo - wpisales mielone wieprzowo wolowe, 250 gram, z czego 25g bialka i 75g tluszczy. stary, tu w ogóle nie zgadzają się wartości, bo nie wyobrazam sobie mielonego majacego 30% tłuszczu, chyba mielone razem ze smalcem i tekturą... ale pomijając tłuszcz nie ma bata, 250 g miesa zmielonego w dowolnej proporcji wp-woł powinno dać z 50g białka! czyli masz jeszcze więcej białka, zaraz okaże się, że zjadasz go więcej niż WW i stąd nie dziwota, że nie idzie masa.
smażony kurak tez ma ten tłuszcz z tyłka podany, słuchaj, zdradze Ci tajemnice
Ja kładę patelnię na wagę, robię tarowanie, wrzucam 5 gram smalcu na około
200 gram kuraka i jeszcze coś tego tłuszczu zostaje na patelni nawet. liczę surowego kuraka według jego wagi i te 5 gram smalcu czy masla klarowanego. no tej metody nie da się zepsuć, poważnie
a co do produktów - no przyłóż się do tego, czasem trzeba pokombinować jak coś policzyć, ale bez przesady, że to takie trudne. jak ma być efekt, to niech będzie rzetelnie, bo tutaj zaraz się okaże, że 100g tłuszczy masz urojone a to jest 900kcal!
czyli bawiąc się w jasnowidza
jesz 300g białka, 200g węgli i 50g tłuszczy, tak sobie strzelam mniej więcej, czyli masz 2450kcal,ale białko ma wysoki TEF, więc efektywnie jakbyś jadł 2000kcal? no, to nie dziwne, że masa nie idzie
Zmieniony przez - kcainam w dniu 2014-11-18 16:47:22