...
Napisał(a)
Witam, czy zjedzenie jajecznicy z 3,4 jajek + 2 kromki pieczywa ciemnego z ramą 30min po treningu to optymalne rozwiazanie ? Trening koncze ok. 20:00
2
...
Napisał(a)
Witam
Jajecznica to dobry, wartościowy posiłek, jednak rame wypadałoby wyeliminować, gdyż to utwardzone tłuszcze roślinne.
Dlaczego warto jeśc jaja ?
Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, których organizm człowieka nie wytwarza. Białko jajka przez długi czas uznawane było za wzorowe i służyło do mierzenia proporcji aminokwasów w innych produktach. Co ciekawe, więcej białka o lepszej przyswajalności znajdziemy w żółtku, a nie jak się powszechnie uważa - w białku.
Białko to w 90 procentach woda. 9% stanowią aminokwasy, a około 1% to węglowodany. Białko jajka jest niskokaloryczne. W 100 gramach znajduje się jedynie 45 kcal.Żółtko jajka składa się w 2/3 z tłuszczów. Towarzyszą im witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Żółtko jest bogate w składniki odżywcze i energetyczne. W 100g żółtka znajduje się około 350kcal.
Średniej wielkości jajko, ważące około 55 gram bez skorupki, dostarcza 78 kcal. Z czego aż 7g to białko, prawie 5,5g tłuszczu. Jajka dostarczają również witamin: A, E, D oraz K i B2, B12 oraz kwas pantotenowy.Jajko to również skarbnica składników mineralnych. Znajdziemy w nim fosfor, potas, sód, wapń, żelazo, magnez, miedź, cynk oraz selen.
Osobiście często spozywam jajka po treningu lub przed nim. Od kilku lat gości u mnie przynajmniej kilka jaj dziennie.
Pozdrawiam
Jajecznica to dobry, wartościowy posiłek, jednak rame wypadałoby wyeliminować, gdyż to utwardzone tłuszcze roślinne.
Dlaczego warto jeśc jaja ?
Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, których organizm człowieka nie wytwarza. Białko jajka przez długi czas uznawane było za wzorowe i służyło do mierzenia proporcji aminokwasów w innych produktach. Co ciekawe, więcej białka o lepszej przyswajalności znajdziemy w żółtku, a nie jak się powszechnie uważa - w białku.
Białko to w 90 procentach woda. 9% stanowią aminokwasy, a około 1% to węglowodany. Białko jajka jest niskokaloryczne. W 100 gramach znajduje się jedynie 45 kcal.Żółtko jajka składa się w 2/3 z tłuszczów. Towarzyszą im witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Żółtko jest bogate w składniki odżywcze i energetyczne. W 100g żółtka znajduje się około 350kcal.
Średniej wielkości jajko, ważące około 55 gram bez skorupki, dostarcza 78 kcal. Z czego aż 7g to białko, prawie 5,5g tłuszczu. Jajka dostarczają również witamin: A, E, D oraz K i B2, B12 oraz kwas pantotenowy.Jajko to również skarbnica składników mineralnych. Znajdziemy w nim fosfor, potas, sód, wapń, żelazo, magnez, miedź, cynk oraz selen.
Osobiście często spozywam jajka po treningu lub przed nim. Od kilku lat gości u mnie przynajmniej kilka jaj dziennie.
Pozdrawiam
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
no i rame wywal
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
J.W
Ramę daj lepiej do obrazu jakiegoś
Ramę daj lepiej do obrazu jakiegoś
...
Napisał(a)
masło, pasta z awokado
...
Napisał(a)
masło? a czy ta rama http://taniezakupy.portalpolski.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/7/e/7ed2a9354b9380a2084564062329a47d.jpg nie jest juz zdrowsza ?
...
Napisał(a)
odwrotnie, masło jest ok
a rama to szajs
a rama to szajs
...
Napisał(a)
albo masło extra 82% - jakościowo jest dobre, a smakowo jak dla mnie lepsze od wszystkich innych
Polecane artykuły