Opis
- Bez oleju palmowego
- 100% prażonych Migdałów
- Bez dodatku cukru
- Bez soli
Masło orzechowe z prażonych migdałów pozyskiwane naturalnymi metodami produkcji poprzez poddawanie orzechów rozkruszaniu aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury (wersja Crunchy) lub mieleniu aż do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji (Smooth) w ich naturalnych skórkach bez jakichkolwiek dodatków, aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury.
Masło orzechowe So Good! Almond Butter to produkt stanowiący źródło białka i o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Białko, to podstawowy składnik odżywczy, który przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Produkt nie zawiera żadnych dodatków więc w odróżnieniu od produktów z uwodornionym tłuszczem dodawanym w celu stabilizacji produktu nie posiada tłuszczów trans. Dodatkowo produkt nie zawiera soli i produkowany jest bez dodatku oleju palmowego i bez dodatku cukrów.
So Good! Almond Butter odznacza się wysoką zawartością witaminy E, która pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i B2 (ryboflawina), która między innymi przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga zachować zdrową skórę, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Dodatkowo w produkcie mamy wysoką zawartość minerałów: wapnia, cynku, fosforu i magnezu. Składniki te odgrywają w organizmie wiele istotnych funkcji. Wapń na przykład przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, pomaga w utrzymaniu prawidłowego przekaźnictwa nerwowego i jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Kolejny z minerałów – cynk ma bardzo zróżnicowane działanie. Pomaga między innymi w prawidłowej syntezie DNA bierze udział w procesie podziału komórek, pomaga w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych. Przyczynia się też do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, węglowodanów, kwasów tłuszczowych oraz pomaga w prawidłowej syntezie białka. Ponadto cynk pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie. Ostatni ze składników, w które produkt jest bogaty – fosfor to minerał, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Zalecane dawkowanie
Uwagi: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Zamieszać przed użyciem gdyż może występować naturalne oddzielenie tłuszczu. Po otwarciu spożyć w przeciągu 3 miesięcy. Produkowany w zakładzie gdzie przetwarzane są orzeszki ziemne, orzechy i sezam.
Wartości odżywcze
SKŁADNIKI AKTYWNE So Good! Almond Butter
Porcja
Ilość porcji w opakowaniu
Opakowanie 1000g
Zawartość jednej porcji zaw: % ZDS
Wartość energetyczna w 100g: 650 kcal
Tłuszcz 55,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g
Węglowodany 6,5 g
- w tym cukry 4,0 g
Błonnik 11,8 g
Białko 25,4 g
Sól 0,0 g
Witaminy i minerały:
Witamina E 24 mg 200%
Ryboflawina 0,57 mg 41%
Wapń 239 mg 30%
Cynk 5,7 mg 57%
Magnez 269 mg 72%
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]