Opis
- 100% orzechów z nerkowca
- Bez oleju palmowego
- Bez dodatku cukru
- Bez soli
Masło orzechowe z prażonych orzechów nerkowca pozyskiwane naturalnymi metodami produkcji poprzez poddawanie orzechów rozkruszaniu aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury (wersja Crunchy) lub mieleniu aż do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji (Smooth) w ich naturalnych skórkach bez jakichkolwiek dodatków, aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury.
Masło orzechowe So Good! Cashew Butter to produkt stanowiący źródło białka i błonnika pokarmowego. Białko, to podstawowy składnik odżywczy, który przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Produkt nie zawiera żadnych dodatków więc w odróżnieniu od produktów z uwodornionym tłuszczem dodawanym w celu stabilizacji produktu nie posiada tłuszczów trans. Dodatkowo produkt nie zawiera soli i produkowany jest bez dodatku oleju palmowego i bez dodatku cukrów. Cukry deklarowane w wartości odżywczej są to cukry naturalnie występujące w orzechach nerkowca.
So Good! Cashew Butter odznacza się wysoką zawartością minerałów: żelaza, cynku, fosforu, miedzi, manganu i magnezu. Składniki te odgrywają w organizmie wiele istotnych funkcji. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Kolejny z minerałów – cynk ma bardzo zróżnicowane działanie. Pomaga między innymi w prawidłowej syntezie DNA, bierze udział w procesie podziału komórek, pomaga w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych. Przyczynia się też do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, węglowodanów, kwasów tłuszczowych oraz pomaga w prawidłowej syntezie białka. Ponadto cynk pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie. Fosfor to minerał, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Żelazo pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie i prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Przyczynia się też do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz odgrywa rolę w procesie podziału komórek. Kolejny ze składników miedź, między innymi pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, w prawidłowym transporcie żelaza w organizmie oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Ostatnim ze składników, który w produkcie występuje w dużej ilości jest mangan. Odpowiada on za pomoc w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych, przyczynia się do utrzymania zdrowych kości oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Masła orzechowe z linii So good! są idealną propozycją dla wszystkich szukających kalorycznego produktu, z jednoczesną istotną zawartością białka i błonnika pokarmowego oraz witamin i minerałów.
Wartości odżywcze
SKŁADNIKI AKTYWNE So Good! Cashew Butter
Porcja
Ilość porcji w opakowaniu
Opakowanie 1000g
Zawartość jednej porcji zaw: % ZDS
Wartość energetyczna w 100g: 628 kcal
Tłuszcz 51,3 g
- w tym nasycone 10,2 g
Węglowodany 18,9 g
- w tym cukry 5,6 g
Błonnik 4,3 g
Białko 20,6 g
Sól 0,0 g
Witaminy i minerały:
Fosfor 510 mg 73%
Magnez 250 mg 67%
Żelazo 6,2 mg 44%
Cynk 5,7 mg 57%
Miedź 2,0 mg 200%
Mangan 1,8 mg 90%
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]