...
Napisał(a)
Mam pytanie treści następującej: dowiedziałem się właśnie, że mam możliwość pozyskiwania kilka razy w tygodniu "odpadów" (tego, co się danego dnia nie sprzedało) z mięsa drobiowego z kebaba za free. Jako, że ostatnio mam mizerną sytuację finansową stwierdziłem, że mogłoby to być jedno z głównych źródeł białka w mojej diecie (obecnie coś na kształt low carb, max 200g węgli dziennie, z reguły około 160g). Wydaje mi się, że kurczak to jednak kurczak, nie jest to na pewno gotowany cyc, ale też nie panierowany kotlet przecież, tylko... no właśnie. Jak to w ogóle wliczać w bilans? Jako co? Pierś? Czy to mięso jest pieczone? Wydaje się dość tłuste, to tłuszcz dodany, czy jak? Zupełnie nie wiem jak to ugryźć, będę wdzięczny za pomoc :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Mieso ktore zazwyczaj znajduje sie w kebabach to mieso z ud kurczaka. Lacznie ze skora, chrzastkami i wszystkim co pozostaje po oddzieleniu od kosci. Na pewno jest ono jakos marynowane, zapewne uzywane sa do tego jakies oleje watpliwej jakosci. Mieso zapewne tez do jakosciowo najlepszych i najswiezszych nie nalezy. Czy warto wlaczac do diety? Nie sadze... Ale poczekaj na opinie innych
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
nigdy nie bedziesz dokladnie wiedzial, jakie makro i kcal ma takie mieso. wlaczanie go do diety jako glowne zrodlo bialka (tluszczu tez) jest kiepskim pomyslem. przy ograniczonych funduszach rozglądaj sie za promocjami, pomysl o podrobach co jakis czas, wieprzowinie, etc.. Dieta to nie tylko filety z kurczaka
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
Wiem, że nie tylko, często wpierniczam np wątróbkę, a głównym źródłem białka są raczej jaja :) Z kolei głównym źródłem tłuszczu masło i orzechy włoskie. Ok, więc kebab raczej idzie w odstawkę :)
...
Napisał(a)
Skoro finansowo szału nie ma, to nie ma też co się zastanawiać. Jakość słaba, ale lepsze to niż nic.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły