SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta LOW CARB do oceny i poprawki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1774

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51765 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349847
jak byś ćwiczył intensywnie nie siłowni, owszem mieści się, na razie jednak nie jest Ci to potrzebne, jak i nie masz 88kg mięśni, a znaczna część z tego to sadło, więc w przeliczeniu na LBM tego białka jest jeszcze, niepotrzebnie więcej. Na starcie nie koniecznie musisz też tak obniżać tłuszcz czy węglowodany, spokojne kcal może być więcej. Wywal to masło roślinne również, daj prawdziwe. Reszta o ile będziesz urozmaicał nie wygląda źle.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 139 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2993
Póki co spróbuje zacząć od diety tak jak poniżej. Zobaczymy jakie da efekty po jakiś 3-4 tygodniach. Mam jeszcze pytanie o ryż i urozmaicanie... Czemu ryż niekoniecznie? zawsze wydawało mi się, że ryż jak najbardziej wchodzi w grę przy dietach. Jeżeli chodzi o urozmaicenie to mogę liczyć na jakąś małą podpowiedź? Co robić jeżeli waga stanie a dieta nie zacznie przynosić rezultatów. Jeszcze pytanie odnośnie spożywania wody? Ile czasu po posiłkach pić i generalnie ile dziennie wody?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 139 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2993
a i jeszcze jedno? jak to jest z przyprawami? Ogólnie wiadomo, że sól nie jest zbyt zdrowa natomiast nie wyobrażam sobie nie używać jej w ogóle... jak to jest z przyprawami typu cary, czy papryka pikantna? mozna swobodnie ich używać czy istnieją jakieś ograniczenia?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51765 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349847
a kto napisał, że ryż niekoniecznie? Przyprawiać możesz dowolnie, o ile są to mieszanki ziół i naturalnych przypraw, w przyprawianiu bardziej niż soli bałbym się cukru, którego pełno w gotowych mieszankach. Pij tyle by nie czuć pragnienia. Urozmaicenie? Dział kuchnia sfd i masz setki pomysłów jak urozmaicać.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 139 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2993
zastosowałem się do Twoich rad. Poniżej nieco zmodyfikowany jadłospis z większą ilością węgli i kalorii. Co sądzicie o cukrze? mam tu trochę owoców co za tym idzie, również sporą ilość cukrów. Czy mam je ograniczyć czy też nie przeszkadza to zbytnio na tym etapie? I jeszcze pytanie odnośnie węglowodanów. Czy to nie jest tak, że lepiej je utrzymywać na poziomie ok 150 g dziennie? ich zbyt duża ilość może chyba negatywnie wpływać na proces spalania tłuszczu a na tym mi najbardziej zależy. Jakie ćwiczenia proponujecie na początek? moja kondycja jest licha więc chcę stopniowo wszytko zaczynać. Na początku trening aerobowy 3 razy w tygodniu po około 30-40 minut. czy to wystarczy? Po około miesiącu postaram się ćwiczyć przynajmniej 5 razy w tygodniu nie mniej niż 40 minut na trening. Siłownia na razie odpada. Chcę jak najwięcej zrzucić w domu przy pomocy aerobów. Siłownia koło kwietnia dopiero. Jak modyfikować bilans żeby proces chudnięcia przebiegał prawidłowo? Jakieś wskazówki? A i jeszcze jedno. Moje zapotrzebowanie kaloryczne wyliczałem w kalkulatorze z opcją "brak ćwiczeń, praca biurowa". Jeżeli ustawie sobie "niewielką aktywność, trening 2-3 dni w tygodniu wychodzi mi już ponad 3100 kalorii. Czym się w takim razie sugerować?




Zmieniony przez - michmart12 w dniu 2014-12-09 11:43:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 139 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2993
podpowie ktoś?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 139 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2993
kolejne moje pytanie odnośnie obróbki produktów. w jakim stopniu obróbka cieplna (pieczenie, smażenie, gotowanie) wpływa na kaloryczność produktu? Czy do bilansu lepiej dodawać produkty "surowe" czy już po obróbce?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51765 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349847
miałeś to pisane na poprzedniej stornie - zawsze wszystko przed. Kalorie nie uciekną Ci magicznie z produktu podczas obróbki - straty jeżeli są, są marginalne. A to że w tabeli 100g ryzu ma x kcal a surowego y wiąże się z zawartością wody nie cudownymi właściwościami obróbki. Większość Twoich pytań wyżej to absolutne podstawy, a to niestety nie jest miejsce prowadzenia za rączkę - skorzystaj z postów podwieszonych. Jadłospis również miałeś oceniony, więc nie wiem po co dalsze kombinacje.

Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2014-12-09 14:04:46

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

MASa'a ocena

Następny temat

Kurczak na surowo

WHEY premium