Potrzebujemy:
"Ciasto"
1. szpinak mrożony - 450 g
2. czosnek - 20 g
3. cebula - 70 g
4. 2 jajka + 2 białka
5. sól + pieprz
6. ziarna granata - 100 g
Nadzienie:
- gotowana pierś z kurczaka - 200 g
- gotowane udko z kurczaka - 150 g
- gotowana marchewka - 150 g
- gotowana pietruszka - 50 g
Przygotowanie.
"ciasto"
Szpinak rozmrażamy i odparowujemy na patelni. Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek oraz pieprz
i sól. Gdy szpinak przestygnie dodajemy dwa żółtka. W osobnej misce ubijamy na sztywno 4 białka
z odrobiną soli. Całość delikatnie łączymy. Przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(mi wyszło około 1 cm grubości) i posypujemy granatem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na jakieś 15-20 minut. Studzimy.
Nadzienie
Mięso z kurczaka wraz z warzywami blendujemy/mielimy i przyprawiamy kto czym lubi:)
Smarujemy nasze ciasto i zwijamy jak roladę. Następnie owijamy folią spożywczą i zostawiamy w lodówce na jakieś 2 godzinki.
Smacznego!
~B143 W38 T32