SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Literatura do pracy magistersiej

temat działu:

Po siłowni, o siłowni

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1632

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 119 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5178
Witam,

Piszę pracę magisterską "Sposób odżywiania i znaczenie suplementacji w sportach siłowych"

Jeśli macie propozycję jakiejś fajnej literatury czekam na wskazówki :)

Pozdro
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 114 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2237
Na jednej stronie jest książka odżywianie według grupy krwi, ale nie wiem czy mogę podać link.

Zmieniony przez - DziennikTreningowy w dniu 2014-12-13 13:54:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 119 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5178
Wystarczy tytuł :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 119 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5178
Jednak akurat literatura dotycząca diety zgodnej z grupą krwi nie będzie dla mnie potrzebna. Proszę o więcej pomysłów :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Jak magisterkę piszesz to na uczelni powinieneś mieć bibliotekę z dostępem do odpowiednich pozycji


Żywienie człowieka – wybór literatury



Abraham S., Llevelyn-Jones D., Bulimia i anoreksja. Zaburzenia odżywiania, Wydaw. „Prószyński i S-ka”, Warszawa 2001

Bawa H., Dietoterapia, cz. 1, Wydaw. SGGW, Warszawa 2009

Bąk-Sosnowska M., Otyłość. Poradnik dla młodzieży, Wydaw. „Projekt-Kom”, Sosnowiec 2007

Biernat J., Żywienie a uroda, Wydaw. "Astrum", Wrocław 2006

Bockenheim, K., Przy polskim stole, Wydaw. Dolnośląskie, Wrocław 2003

Borgman M., Układ krążenia a żywienie, Wydaw. „Astrum”, Wrocław 2002

Bujko J. (red.), Podstawy dietetyki, Wydaw. SGGW, Warszawa 2006

Burda P. [et al.], Witaminy i mikroelementy. Dzienne zapotrzebowanie. Ograniczenia w stosowaniu, Wydaw. Prószyński i S-ka, Warszawa 1997

Cardwell G., Gold Medal Nutrition, Wydaw. Human Kinetics, Champaign 2012

Carper J., Żywienie twój cudowny lek. Czyli co jeść a czego nie jeść w ponad 100 schorzeniach i jak próbować im zapobiegać stosując odpowiednią dietę. Wydaw. Hannah Publishing LTD, London 1995

Celejowa I., Żywienie w treningu i walce sportowej, Wydaw. COS, Warszawa 2001

Celejowa I., Żywienie w sporcie, Wydaw. PZWL, Warszawa 2008

Charzewska J., Co jeść by być sprawnym i zdrowym, Wydaw. Instytut Żywnośći i Żywienia, Warszawa

Ciborowska H., Rudnicka A., Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka, Wyd. 3 uzup. (dodr.), Wydaw. PZWL, Warszawa 2012

Ciborowska H., Rudnicka A., Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka, Wyd. 3 uzup., Wydaw. PZWL, Warszawa 2007

Ciborowska H., Rudnicka A., Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka, Wyd. 2, Wydaw. PZWL, Warszawa 2004

Cichoń R., Wądołowska L., Podstawy żywienia człowieka. Przewodnik do ćwiczeń, Wydaw. UWM, Olsztyn 2000

Cichosz G., Czeczot H., Żywieniowy fenomen mleka, Wydaw. Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, Warszawa 2013

Clark N., Sports Nutrition Guidebook, Wydaw. Human Kinetics, United Kingdom 2008

Cordain L., Friel J., PaleoDieta dla sportowców, Wydaw. Buk Rower, Zielonka 2008

Czaplicki Z., Górska A., Podhajna E. (red.), Aktywność fizyczna a otyłość. Profilaktyka, psychika, estetyka, Wydaw. Pracownia Edukacji i Instytut Studiów Edukacyjnych, Olsztyn 2008

Czerwińska D. [et al.], Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik szkolny do nauki zawodów technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, kelner, kucharz, Wydaw. „Format-AB”, Warszawa 2001

Daiber C., Tabele kalorii. Mały poradnik zdrowego odżywiania, Wydaw. „Klub dla Ciebie”, Warszawa 2002

Dalecka M., Wszystko o odchudzaniu nastolatek, Wydaw. „Astrum”, Wrocław 2001

Dominik P., Zapobieganie zatruciom pokarmowym i zakażeniom żywności w turystyce i gastronomii, Wydaw. AlmaMer, Warszawa 2007

Dominik P., Zasady i organizacja żywienia w turystyce, Wydaw. AlmaMer, Warszawa 2011

Eksterowicz J., Zarys żywienia sportowców, Wydaw. Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego, Bydgoszcz 2007

Gawęcki J. (red.), Żywienie człowieka, Wydaw. PWN, Warszawa 2004

Gertig H., Przysławski J., Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2006

Gertig H., Duda G., Żywność a zdrowie i prawo, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2004

Głębocka A., Niezadowolenie z wyglądu a rozpaczliwa kontrola wagi, Wydaw. „Impuls”, Kraków 2009

Granecka B., Zasady zbiorowego żywienia z elementami technologii gastronomicznej i obsługi konsumenta, Wydaw. WSE, Warszawa 1998

Grober U., Mikroskładniki odżywcze. Tuning metaboliczny, profilaktyka, leczenie, Wydaw. MedPharm, Wrocław 2010

Grzesińska W., Gajewska D., Żywienie w turystyce, Wydaw. WSiP, Warszawa 1999

Gumowska I., Czy wiesz, co jesz?, Wydaw. „Świat Książki”, Warszawa 1996

Hasik J., Hryniewiecki L., Grzymisławski M., Dietetyka, Wyd. 3., Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 1999

Ilies A., Odtruwanie i oczyszczanie organizmu, Wydaw. „Amber”, Warszawa 2002

Jablow M., Na bakier z jedzeniem. Anoreksja, bulimia, otyłość. Poradnik dla rodziców, Wydaw. GWP, Gdańsk 1993

Jackiewicz B., Żywienie dzieci w przedszkolu. Poradnik realizacji racjonalnego żywienia dzieci w wieku 4-6 lat z przykładami jadłospisów i ocena sposobu żywienia, Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr, Gdańsk 2007

Jakimowicz-Klein B., Dieta alergików, Wydaw. Astrum, Wrocław 2005

Jakimowicz-Klein B., Dieta witalna, Wydaw. Astrum, Wrocław 2004

Jakimowicz-Klein B., Kuchnia diabetyków, Wydaw. Astrum, Wrocław 2005

Januszewicz P., Socha P., Mazur A. (red.), Żywienie w zdrowiu publicznym, Uniwersytet Rzeszowski, Rzeszów 2009

Jarosz M. (red.), Praktyczny podręcznik dietetyki, Wydaw. Ministerstwo Zdrowia, Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa 2010

Jarosz M. [et al.], Suplementy diety a zdrowie. Porady lekarzy i dietetyków, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2008

Jarosz M., Bułhak-Jachymczyk B. (red.), Normy żywienia człowieka. Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2008

Jarosz M., Dzieniszewski J. (red.), Interakcje leków z żywnością i alkoholem, Wydaw. Medyczne Borgis, Warszawa 2004

Jarosz M., Nowotwory złośliwe. Porady lekarzy i dietetyków, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2008

Jarosz M., Kłosiewicz-Latoszek L., Otyłość. Zapobieganie i leczenie, Wydaw. PZWL, Warszawa 2006

Jeżewska-Zychowicz M., Zmiana zachowań żywieniowych a profilaktyka zdrowotna, Wydaw. SGGW, Warszawa 2011

Józefik B. (red.), Anoreksja i bulimia psychiczna. Rozumienie i leczenie zaburzeń odżywiania się, Wydaw. Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 1999

Kasprzak Z., Zmiany stężenia wybranych hormonów u młodzieży z otyłością prostą pod wpływem diety i wysiłku fizycznego, Wydaw. AWF, Poznań 2004

Keller J. S., Podstawy fizjologii żywienia człowieka, Wydaw. SGGW, Warszawa 2000

King I., Schuler L., Nowoczesny trening siłowy. Jak zbudować szczupłą i muskularną sylwetkę, Wydaw. Galaktyka, Łódź 2009

Kolbe H., Moje dziecko ma nadwagę. Przyczyny i następstwa, zmiany sposobu odżywiania, prawidłowe spędzanie czasu wolnego, Wydaw. „Aba”, Warszawa 2007

Kolbe H., Weyhreter H., Moje dziecko ma nadwagę. Przyczyny i następstwa zmiany sposobu odżywiania, prawidłowe spędzanie czasu wolnego, Oficyna Wydawnicza „Aba”, Warszawa 2009

Kolloch B., Zoller E., Dziennik bulimiczki, Wydaw. Zakład narodowy im. Ossolińskich, Wrocław 2006

Kołłajtis-Dołowy A., Gulińska E., Problematyka konsumencka w nauczaniu racjonalnego żywienia. Zbiór konspektów dla nauczycieli, Polskie Tow., Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1999

Kowalczuk M., Pedagogiczna diagnoza i profilaktyka zaburzeń odżywiania się młodzieży szkolnej, Wydaw. „Impuls”, Kraków 2008

Kruszewski M., Efektywność metod rozwijania siły mięśniowej i suplementacji żywieniowej w aspekcie zmian potencjału ruchowego i składu ciała ćwiczących, Wydaw. AWF, Warszawa 2009

Kuchcińska M. (red.), Zdrowie człowieka i jego edukacja gerontologiczna, Wydaw. Akademii Bydgoskiej, 2004

Kunachowicz H. (red.), Dieta bezglutenowa. Co wybrać? , Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2001

Kunachowicz H. [et al.], Liczymy kalorie, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2002

Kunachowicz H. [et al.], Tabele składu i wartości odżywczej żywności, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2005

Kunachowicz H. [et al.], Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2012

Lemańska U., Grupa krwi a odżywianie, Wydaw. Studio Astropsychologii, Białystok 2005

Lewicki P. (red.), Leksykon nauki o żywności i żywieniu człowieka oraz polsko-angielski słownik terminów, Wydaw. SGGW, Warszawa

Łopata J. (red.), Żywność ekologiczna zamiast genetycznie modyfikowanej, Wydaw. ECEAT-Poland, Stryszów 2001

Łoś-Kuczera M., Skład i wartość odżywcza produktów spożywczych, Wydaw. PZWL, Warszawa 1991

Martin S. M., Zdrowe picie źródłem zdrowia, Wydaw. „Amber”, Warszawa 2001

Mccabe R., McFarlane T.L., Olmsted M.P., Jak pokonać bulimię. Trening, Wydaw. Helion, Gliwice 2009

Mindell E., Biblia witamin XXI wieku, Wydaw. „Prószyński i S-ka”, Warszawa 2000

Mindell E., Biblia witamin, Wydaw. „Wiedza i życie”, Warszawa 1993

Montignac M., Metoda Montignac dla dzieci : zapobieganie i leczenie otyłości dziecięcej, Wydaw. Artvitae, Warszawa 2010

Mroczkowska D., Ziółkowska B., Bulimia od A do Z. Kompendium wiedzy dla rodziców, nauczycieli i wychowawców, Wydaw. Difin, Warszawa 2011

Mroczkowska D., Ziółkowska B., Cwojdzińska A., Zaburzenia odżywiania. Poradnik dla rodziców i bliskich, Wydaw. „Scholar”, Warszawa 2007

Muller S.D., Tabele kalorii, Wydaw. RM, Warszawa 2008

Muller S.D., Tabele witamin, Wydaw. RM, Warszawa 2006

Narojek L., Ciągłość i zmiana w postępowaniu dietetycznym w wybranych schorzeniach, Wydaw. SGGW, Warszawa 2012

Obiedziński M. (red.), Wybrane zagadnienia z analizy żywności, Wydaw. SGGW, Warszawa 2009

Oblacińska A., Tabak I. (red.), Jak pomóc otyłemu nastolatkowi? Rola pielęgniarki szkolnej i nauczyciela wychowania fizycznego we wspieraniu młodzieży z nadwagą i otyłością, Wydaw. Instytut Matki i Dziecka, Warszawa 2006

Popławska H., Rozwój biologiczny dziewcząt i chłopców ze środowiska wiejskiego z terenów południowego Podlasia w świetle wskaźników tłuszczenia, Wydaw. AWF, Warszawa 2006

Poradnik żywieniowy człowieka w XXI wieku. Kompendium wiedzy na temat Żywienie racjonalne człowieka na planecie Ziemia, Wydaw. PWN, Kraków 2008

Portman R., Problemy z nadwagą u dzieci. Istota zagadnienia, Wydaw. Jedność, Kielce 2007

Pupek-Musialik D. (red.), Otyłość i zespół metaboliczny. Od teorii do praktyki, Wydaw. Via Medica, Gdańsk 2007

Raczyński G., Sport i żywienie, Wydaw. Centralny Ośrodek Sportu resortowe Centrum Metodyczno-Szkoleniowe Kultury Fizycznej i Sportu, Warszawa 1996

Radoszewska J., Ucieleśnienie. Psychiczne uwarunkowania otyłości u dzieci i osób w wieku dorastania, Wydaw. Scholar, Warszawa 2011

Rogulska A., Postępowanie dietetyczne w niedożywieniu, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2010

Rosołowska-Huszcz D., Żywienie a regulacja hormonalna. Wybrane zagadnienia, Wydaw. SGGW, Warszawa 2005

Roszkowski W. (red.), Podstawy nauki o żywieniu człowieka. Przewodnik do ćwiczeń, Wydaw. SGGW, Warszawa 2005

Rychlik E. [et al.], Żywienie osób w wieku starszym. Porady lekarzy i dietetyków, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2008

Sattar N., Lean M. (red.), ABC otyłości, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2009

Sobczyk W., Substancje obce w żywności. Żywność bezpieczna, Wydaw. Naukowe AP, Kraków 2000

Sobotka L. (red.), Podstawy żywienia klinicznego, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2007

Somer E., Encyklopedia witamin i składników mineralnych, Wydaw. AMBER, Warszawa 1995

Summ U., Dieta rozdzielna. Zasady układania posiłków, abc planowania diety, co z czym i dlaczego, Wydaw. „Klub dla Ciebie”, Warszawa 2003

Szczepankowska E., Sokołowski M. (red.), Aktywność fizyczna i odżywianie się jako uwarunkowania promocji zdrowia, Wydaw. Wielkopolskiej Wyższej Szkoły Turystyki i Zarządzania, Poznań 2008

Szostak-Węgierek D., Cichocka A., Żywienie kobiet w ciąży. Porady lekarzy i dietetyków, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2005

Szponar L., Wolnicka K., Rychlik E., Album fotografii produktów i potraw, Wydaw. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa 2000

Szustakowska-Chojnacka M., Nasze zdrowie a składniki odżywcze, Wydaw. MADO, Toruń 2005

Szydłowska M., Kuchnia wegetriańska, Wydaw. „Mada”, Warszawa 2000

Świderski F. (red.), Żywność wygodna i żywność funkcjonalna, Wydaw. Naukowo-Techniczne, Warszawa 2003

Tatoń J., Czech A., Bernas M., Otyłość. Zespół metaboliczny, Wydaw. PZWL, Warszawa 2007

Tauber R., Nieenergetyczne składniki pokarmowe, Wydaw. Wyższa Szkoła Gastronomii i Hotelarstwa, Poznań 2001

Tauber R., Hasik J., Skrzypczak K., Żywienie w turystyce i sporcie. Podręcznik dla studentów, Wydaw. Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii, Poznań

Toumian P. (red.), Otyłość u dzieci, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2008

Turlejska H. [et al.], Zasady racjonalnego żywienia. Zalecane racje pokarmowe dla wybranych grup ludności w zakładach żywienia zbiorowego, Wydaw. Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr, Gdańsk 2006

Wiatrowska A., Jakość życia w zaburzeniach odżywiania, Wydaw. Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2009

Włodarek D., Dietetyka, Wydaw. Format-AB, Warszawa 2005

Wycisk J., Ziółkowska B., Młodzież przeciwko sobie. Zaburzenia odżywiania i samouszkodzenia – jak pomóc nastolatkom w szkole, Wydaw. Difin, Warszawa 2010

Zaborowska K., Kowalski I., Nadwaga i otyłość u dzieci. Podstawowe wiadomości z praktycznymi wskazówkami zapobiegawczo - leczniczymi dla rodziców, Wydaw. Woj. Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci, Ameryka k. Olsztynka 2005

Zahorska-Markiewicz B., Otyłość. Poradnik dla lekarzy, Wydaw. „Archi-Plus”, Kraków 2002

Zarzeczny R., Wpływ diety niskosodowej o zróżnicowanej zawartości węglowodanów na zdolność wysiłkową i reakcje fizjologiczne, Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2001

Ziemlański Ś. (red.), Normy żywienia człowieka. Fizjologiczne podstawy. Wydaw. Lekarskie PZWL, Warszawa 2001

Ziemlański Ś., Zarys fizjologii żywienia człowieka. Ze szczególnym uwzględnieniem sportowców, Wydaw. AWF, Warszawa 1987

Zin M. (red.), Ocena żywności i żywienia, Wydaw. Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów 2009

Ziółkowska B., Anoreksja od A do Z. Poradnik dla nauczycieli i wychowawców, Wydaw. „Scholar”, Warszawa 2005

Zubrzycka E., Schudnąć bez diety, Wydaw. GWP, Gdańsk 2005

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
http://www77.zippyshare.com/v/82389281/file.html 

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pas kulturystyczny jaki rodzaj oraz rozmiar ?

Następny temat

Jaki plan wybrac !!!

WHEY premium