w przygotowaniu wystarczy tylko dzień wcześniej przygotować marynate na na drugi dzień tylko smażyć! :) a smak! idealny jak na tak łatwy,zdrowy i szybki posiłek!
Polecam wypróbować:)
Składniki:
indyk:200g
Kefir 1,5 %:400g
sól: jedna łyżeczka
pieprz: jedna łyżeczka
olej lniany: 2 łyżki
czosnek: 2 ząbki
miód: 1 łyżka
curry: 1 łyżeczka
ryż(parabolied): 200g
Najpierw robimy marynate, wlewamy kefir do miski i po kolei wszytkie składniki( sól,pieprz,olej lniany, czosnek(kroimy drobno),miód,curry), i mieszamy.
Następnie kroimy naszego indyka w kawałki ( mogą być paski itp, najlepiej takie większe kawałeczki), wrzucamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na całą noc.
Następnego dnia, wyciągamy naszego indyka i odsączamy i smażymy na patenii. Smażymy go do momentu aż będzie złocisty, w tym czasie gotujemy również ryż.
Zostało tylko podać na talerz :). Zostanie nam troche tej marynaty, ale to nie problem bo świetnie się nadaje jako sos czosnkowy ( trochę ulepszony ), lub możemy
wykorzystać go na następny dzień.
Podam makro dla całosci
węglowodany: 188g
białko: 66g
tłuszcze: 26g
kcl: 1255
A tera makro dla posiłku tak około:
węglowodany:164g
białko: 55g
tłuszcze:9g
kcl:961
SIŁA PSYCHIKI DAJE WYNIKI !!!