SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mandarynkowy pstrąg po złodziejsku [RYBA]

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1748

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 119 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2697

witam. byłem dziś w porcie po drodze udźwignąłem pstrąga..
przepis banalnie prosty zresztą po załączonych zdjęciach będziecie widzieli.

potrzebne rekwizyty:

pstrąg - wypatroszony - u mnie 400 g okaz
2 mandarynki - w zasadzie 2 skórki i 3 te takie fragmenty
kawałek dratwy - albo innego naturalnego sznurka.

rybę należy umyć, osuszyć, ustawić w wygodnym miejscu.
mandarynki dobrze wypłukać - coby zmyć te wszystkie chemikalia, którymi opryskują.

po przygotowaniu produktów - zająć się obieraniem mandarynek.
w pomarańczowej skorupce jest najwięcej olejków eterycznych na których nam najbardziej zależy.
dlatego też tą skórkę nacinamy - w paski, w kratkę, jakkolwiek byle by ją "naruszyć"

przygotowaną rybę naładować skórkami mandarynki
następnie wzdłuż kręgosłupa mniej więcej w równych odstępach ułożyć fragmenty mandarynek
związać ją sznurkiem wczejśniej ciasno oplatając/ ściskając by się nie rozlazła - i zawiązać bezpiecznym węzłem -
z poczatku robiłem takie cyrkowe, że przy sprawdzeniu czy się dobrze trzyma rozplątywał się..
przygotować kawałek foli aluminiowej, oraz naczynie żaroodporne
piec w piekarniku w 180*C około 30 minut
wrzynający się sznurek jest wyznacznikiem gotowości do spożycia.

podawać z ulubionymi węglowodanami

wartość kaloryczną podaję dla samej ryby na 100g - cukru w 3 kawałkach mandarynki jest tyle co kot napłakał więc raczej nie ma co liczyć.

energia: 160 kcal
białko: 18.6 g
tłuszcz: 9.6 g
węgiel: 0.0 g















pozdrawiam glapswidir


Zmieniony przez - zuodziej w dniu 2014-12-19 19:37:48

"rozrywki możesz szukać na komendzie, albo z fajną dziewczyną"

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Dobra robota, zasłużony sog leci!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94455 Napisanych postów 364392 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669003
ciekawe połączenie,sog

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
jw, ciekawe połączenie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9930 Napisanych postów 5612 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18329
Pstrąga robiłam na kilka sposobów ale na takie nadzienie nie wpadłam.Na pewno wypróbuję,sog za pomysł.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 457 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6428
Skórkę z cytryny do marynaty dodawalem, czas na mandarynkę

Najpotężniejszy jest ten, kto panuje nad sobą

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Indyk w kefirze! ;)

Następny temat

Schabik w sosie śmietanowo-serowym

WHEY premium