SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pełnoziarniste paszteciki kapustą i grzybami

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2191

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lubiekaszke Redakcja SFD
Ekspert
Szacuny 471 Napisanych postów 13028 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 79809
Składniki (na ok. 60 pasztecików):
* 6 jaj
* 860g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 + 72g mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850 do rozczynu z drożdży
* 250g letniego mleka
* 15g oliwy z oliwek
* 75g świeżych drożdży
* 5g cukru
* 5g soli
* kapusta kiszona (u mnie wystarczyło ok. 3kg)
* pieczarki (ok. 1,5kg)

Przygotowanie:
1. W letnim mleku rozpuszczamy drożdże, cukier i mieszamy z mąką.
2. Odstawiamy rozczyn w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (u mnie ok. 30 min)
3. W dużej misce mieszamy mąkę, jaja, sól, oliwę i rozczyn. Ciasto wyrabiamy tak długo aż przestanie się kleić - można dosypać mąki lub dolać mleka albo wody.
4. Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1,5h.
5. Wyrośnięcie ciasto ponownie wyrabiamy i wałkujemy żeby kształtem przypominało wąski prostokąt
6. Na środku układamy farsz - ugotowaną kapustę i duszone pieczarki.
7. Zawijamy jeden bok ciasta i smarujemy go wodą, żeby drugi bok się przykleił.
8. Przewracamy nasz wałek z ciasta na drugą stronę i ostrym nożem kroimy na mniejsze kawałki
9. Pieczemy przez ok. 25min w temp. 180stopni


Smacznego

Rozkład B/T/W: 165,6/ 74,7/ 575,1 kcal: 3635




Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Oooo jadłabym

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Szybki sernik z Ricottą (deser)

Następny temat

Świąteczne ciasto mandaynkowe

WHEY premium