Planuję rozpocząć pierwszą poważną dietę redukcyjną, po roku ciężkich treningów.
Mam 177 cm wzrostu. Ważę na tą chwilę 90 kg. Mam około 18 - 20 % Bf, przez nie do końca czystą masówkę. Liczę na Waszą pomoc w zrobieniu porządnej redukcji.
Obliczyłem sobie, że moje zapotrzebowanie do przeprowadzenia redukcji to początkowo: 2500 kcal
180 g białka
90 g tłuszczy
243 g węgli
Planuję to spożywać w 4 posiłkach. Robię trening 3 - 4 razy w tygodniu a wysiłek w ciągu dnia zależny od pracy, czasem mam trochę fizycznej pracy, a czasem typowo siedząca praca. Mogę w późniejszym czasie dorzucić jakiś spalacz. Ewentualnie mogę, też białko uzupełniać prochem, bo mam jeszcze po masówce ze 2 - 3 kg. Proszę o wszelkie rady, bo chcę to zrobić porządnie i pochwalić się efektami na forum.
Problem jest taki, że pierwszy posiłek mogę zjeść albo o 5:00 rano, albo wtedy dopiero o 9:00 jak mam przerwę w pracy a następny po 14:00. Wtedy już dowolne godziny.
Po miesiącu, może dwóch chciałem przejść na dietę Intermittent Fasting.
Standardowo na moim stole pojawia się kurczak,świniak, jajka w sporych ilościach, płatki owsiane, twarogi, ryby, oliwa, kasze, ryż, makaron, w sumie dość mało warzyw niestety, ale chcę to zmienić. Bardzo bym prosił o jakieś wskazówki co jeszcze za składniki powinny pojawić się w diecie i jak najlepiej to podzielić w ciągu dnia, bo nie wiem. Ćwiczył bym około godziny 18:00. Może trochę wcześniej.
Bardzo dziękuję tym, którzy spróbują mi pomóc.
Pozdrawiam