SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kremowa pasta z wędzonej makreli i twarogu ze świeżymi dodatkami.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2808

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 219 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1142
Kremowa pasta z wędzonej makreli i twarogu ze świeżymi dodatkami.


Składniki:

100 g twarogu półtłustego
50 g wędzonej makreli
1 bułka wieloziarnista
2 duże łyżki jogurtu naturalnego
garść świeżej rukoli
pęczek świeżej kolendry
pęczek szczypiorku
kilka czarnych oliwek
2-3 suszone pomidory z zalewy
łyżka zalewy z suszonych pomidorów
sok z limonki
łyżeczka musztardy Dijon
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Pasta: Twaróg, jogurt oraz oddzielone od ości mięso makreli zmiksować blenderem z łyżką oliwy z suszonych pomidorów na gładką pastę. Szczypiorek oraz kolendrę drobno posiekać i dodać do pasty, całość doprawić solą, pieprzem, kilkoma kroplami soku z limonki, łyżeczką musztardy Dijon i wymieszać łyżeczką bądź szpatułką. Pastę można włożyć na 15 minut do lodówki żeby się lepiej związała.
Na rozgrzaną patelnie wlewamy łyżeczkę oliwy z suszonych pomidorów i tostu-jemy na niej bułkę.
Oliwki kroimy na pół a suszone pomidory w paski.
Układamy: Z tostowaną bułkę smaruje obficie pastą, układamy dużo świeżej rukoli, oliwki, suszone pomidory oraz jeszcze trochę posiekanej kolendry oraz szczypiorku. Gotowe.
Ja do Mojej wersji dodałem jeszcze po plastrze salami :).

Smacznego :)!



Wartości odżywcze mniej więcej dla jednej porcji:

Białko: 17 g
Węglowodany: 24 g
Tłuszcze: 29 g
Kcal: 430

Kolejna bardzo fajna propozycja kanapki, szybkiej w przygotowaniu z mnóstwem wartościowych składników. Pasty możemy przygotować więcej i robić sobie z nią kanapki czy bułki do szkoły lub pracy z dowolnymi dodatkami. Kolendra świetnie pasuje do tej past ma cudowny cytrusowy aromat i świetnie komponuje się z kremowym delikatnym serkiem, połączonym z wyrazistą wędzoną makrelą. Do tego garść świeżej chrupiącej i lekko pikantnej rukoli. Samo zdrowie :)


Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Nieźle. Łap soga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94481 Napisanych postów 364407 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669039
Ciekawe polaczenie,a zdjecie mistrzowskie.

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 219 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1142
Dzięki Panowie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9930 Napisanych postów 5616 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18340
czasem też robię,super w smaku
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 14080 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 56924
Bedzie chwila to moze sprobuje. Uwilelbiam wedzona makrele
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Omlet biszkoptowy z karmelizowaną gruszką

Następny temat

Duszona wieprzowina z dodatkiem jarmużu i aromatycznym kuskusem.

WHEY premium