SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Szczegółowa dieta do oceny na REDUKCJĘ. (A potem masa z głową)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1695

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 432 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1479
Witam
Prosiłbym o ocenę mojej diety. Moją słabością są warzywa oraz jedzenie suchego kurczaka/indyka. Po prostu mi to nie wchodzi, nawet z przyprawami, stąd ostatnio robie panierke z jajek + bułki tartej. I normalnie niebo w gębie, od razu inne mięso w smaku. Nie wiem czy to przejdzie na redukcji.

-Posiłki sa w różnych odstępach czasowych, dlatego że np dzisiaj mam wf o 17:00, po 16:00 mam autobus dlatego pierwszy posiłek obiadowy jest o 15:00 a następny o 20:00 -bo dopiero wtedy bede w domu.
-Są to dokładnie wszystkie posiłki jakie dzisiaj zjem + dokładne wartości w gramach oraz godziny. (Długo śpie stąd 1 posiłek zwykle o 12:00)
-Jest to bardzo dokładny i ogólny zarys mojej diety w inne dni, wyjątkiem jest śniadanie, zdarza mi się nie zjeść tych 3 jajek na śniadanie + chleb. Tylko np zjem 80g płatków owsianych + białko w proszku z mlekiem.(kazeina, bądź serwatkowe).

Wymiary:
Waga 78,5kg (waga przed masą 69kg)
Talia bez powietrza 76cm
Staż 5 miesięcy.

Ogólnie waga i obwody z okolic brzucha mi schodzą więc myśle że wszystko idzie dobrze choć troche powolnie, dlatego wole sie upewnić bo zawsze warto jakimś sposobem przyśpieszyć tą redukcje, szczególnie że mam zamiar wrócić na masę i robić ją już z głową.
Moją słąba stroną jezeli chodzi o fat są boczki, tłuszcz z brzucha mi schodzi ale boczki wciąż są, pozostaje czekać chyba ze mi cos doradzicie.

Prowadzę zeszyt gdzie wypisuje moją wage, wklejam to co udało mi się zapisać od tygodnia, zaczynałem z 82kg (pierwsze kg to woda wiadomo itd).
Dzień 1 stycznia 2015 - 82,5kg
Dzień 12 stycznia 2015 - 80,3kg
Dzień 13 stycznia 2015 - 79,7kg
Dzień 16 stycznia 2015 - 78,6kg - rozpoczęcie panierowania :D + pare imprezek
Dzień 19 stycznia 2015 - 78,5kg - o dziwo tutaj waga lekko tylko spadła, nie wiem dlaczego jeszcze ale zobaczymy za pare dni.

Aktualna dzisiejsza fota na czczo, widać lepszy zarys na brzuchu ale wciąż to nie to co chce, wciąż dużo fatu, chce zacząć masówke z przynajmniej 14% bf. Ale przyznam że jako początkujący, jestem zadowolony ze swoich mięśni nóg i brzucha. Moją słąbą stroną są plecy i trochę klatka.


A oto ta dieta o której pisałem.



Mile widziane oceny sylwetki, bo chyba rzadko widzicie tak chudą osobe co chce redukować, dlatego też przyłożyłem się do opisu tematu.

Pozdrawiam i z góry dzięki, mam nadzieje że za bardzo się nie rozpisałem ; p

Zmieniony przez - avertos w dniu 2015-01-19 14:11:39
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
po fotce bym masował
chleb pszenny wywal, daj pełnoziarnisty

nie musisz w ogóle piersi z ryżem, są inne mięsa i źródła białka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 432 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1479
Hehe też uważam że masówka byłaby dobrą opcją ale po półrocznej masie, jakaś przerwa by się przydała, stąd redukcja, którą robie już miesiąc, jeszcze kolejny miesiąc i myśle że wejde na masę. Chce ją skończyć. Wiadomo do zera się nie wytnę. Jakbym zaczal teraz mase to znowy by mnie troche podlało a im nizej zejde to potem bedzie malo fatu powstawało. Chce sama suche mase robić.

Chleb pszenny wywal mówisz? Co do tego pełnoziarnistego serio ciężko mi go znaleźć, w biedronce miałem do wyboru albo ten pszenn świeży prosto z pieca albo słonecznikowy (żytni + słonecznik)

Wiem żę są inne mięsa, indyk mi smakuje gorzej od kurczaka, a wieprzowiny czy mięsa mielonego nie tykam bo jest zbyt tłuste oraz z przyzwyczajenia zawsze jem kuraka z ryżem.

Zamiast mięsa czasem owszem raz mi sie zdarzyło zjeść 400g twarogu ale osobiście to nie wystarczyło i chodziłem potem głodny. Stąd wydaje mi sie ze mieso musi być nawet te 400g, a twarog sobie zostawiam na noc.

PS. czy ta bułka tarta przejdzie na redukcji? Jest ok? Jak makro ? Przyznam że praktycznie przez te 2 tyg mało co ćwiczyłem, a waga i tak schodzi, od jutra ide na silke i bede robił FBW 3x w tyg + jakas lekka aktywnosc w DNT, mysle ze nie jestem jakims grubasem zebym musial biegac po 2h w dnt, ew tabate bede robil 2x w tyg dnt.

Zmieniony przez - avertos w dniu 2015-01-19 15:01:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
Z tej jednej fotki wydaje mi się że masz niski BF i możesz masować czysto


no właśnie brakuje Ci tłuszczu, to że jest tłuste nie znaczy że gorsze możesz jeść : podroby, udka, ryby, wieprzowinę

bułka odpada
czy makro się zgadza to w praniu wyjdzie, jeśli masz małą aktywność to może zostać, jak jej dodasz to zwiększ kcal

pełnoziarniste możesz poszukać w tesco są tam pełne składy i trafiają się dobrej jakości czasami
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 432 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1479
Ta jedna fotka jest na pełnym napięciu brzucha , tak na pełnej ku*wie bez powietrza :D

Co do tłuszczu to są różne teorie, to co mówisz że mam zwiększyć tłuszcz do 1g/kgmc? O to Ci chodzi? Spoko dowale orzechy włoskie albo dodatkową procje oliwy z oliwek. SPotkalem sie jednak z opinia ze na redukcji warto tłuszcze trzymać do 0,7g/kgmc, wegle 2,5g(choc wiadomo im nizej tym lepiej), białko 2g.

Bułka odpada? czemu jesli moge wiedziec? nawet jak zmieszcze w makro? :/
Kurde bez panierki te mieso jest takie suche ze ciezko mi sie je je, szczegolnie ze smaze na specjalnej patelni ktora nie wymaga tluszczu.



Zmieniony przez - avertos w dniu 2015-01-19 19:16:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 432 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1479
Od 3 dni waga mi stoi a nawet lekko wraca na górę dzisiaj patrze na wagę i jest 79kg. Czym to moze byc spowodowane? 2 dni temu mialem 78,5kg? Czy to wina ze malo cwicze? Jem po 2200kcal, bialko 2g, wegle 2,5g, tluszcze 1g... nie chodze glodny, ale czy to wlasnie znak ze na redukcji mam chodzic glodny i jesc duzo mniej kcal? 2200kcal to i tak jest ponizej deficytu, nie wiem o co chodzi, na masie jadlem po 3300kcal 1kg na tydzien mialo spadac ajak na razie leci to w druga strone.....

Nie wiem czy to przez ze Pędzę siedzacy tryb zycia i moje zapotrzebowanie jest inne czy co

Zmieniony przez - avertos w dniu 2015-01-20 14:04:50

Zmieniony przez - avertos w dniu 2015-01-20 14:07:54
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
nie prawda, że im niżej tym lepie węglowodany :)
po prostu dla każdego innych rozkład makroskładników, tylko białko jest stałe w miare

jest tyle przepisów, że nie musisz jeść suchego kuraka, panierka z bułki szkodliwa bo ty nic innego jak biała mąka oczyszczona
waga nie jest dobrym wyznacznikiem, lepiej patrzeć na wymiary
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 432 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1479
Podaj mi przykladowy przepis jak moge zrobic kurczaka zeby nie byl on suchy? Sosy na redukcji przeciez odpadaja, kurczaka jak zrobie z warzywami na patelni to bedzie to samo dlatego dodalem panierke... przeciez w makro sie mieszcze tak mi sie wydaje... ;/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
czemu odpadają :D ?
zależy jakie sosy. Można zrobić samemu dietetyczny
działa Kuchnia SFD tam masz milion przepisów
https://www.sfd.pl/!_VADEMECUM_DZIAŁU_KUCHNIA_!-t639838.html


Makro to nie wszystko :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 432 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1479
Zrobiłem dzisiaj kasze gryczana + kurczaka z sosem sojowym + warzywa na patelnie typu marchewka, cebula, pieczarki, grzyby, kalafior, fasola + przyprawy. Przejdzie na redukcji? szczegolnie te warzywa mrozone ze sklepu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 432 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1479
Mam pytanie bo polecałeś mi też masowanie, czy jak zaczne suchą mase to jest szansa ze zgubie tluszcz w trakcie budowania masy? Ogolnie nie jestem zbyt aktywny i wydaje mi sie ze kazda masa bedzie mnie poodlewała dlatego chce zgubic jak najmniej fatu i potem masowac atk zeby mnie juz nie zalało. Co myslisz???
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta, a godziny spożywania posiłków?

Następny temat

Dieta bez produktów POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO?

WHEY premium