jest to mój pierwszy post i zarazem pierwsza dieta w życiu. Mam 27 lat, ćwiczę od dwóch miesięcy. Moje wymiary, waga i BF:
waga: 80kg
wzrost: 187 cm
wymiary w cm:
biceps: 33
klata: 101
udo: 57
biodra: 89
pas: 87
łydka: 39
przedramię: 28
BF: 15.5%
Jakieś 3 miesiące temu ważyłem 96 kg. Miałem pas 102 cm. Schudłem 16 kg. Trening przygotowany przez trenera na redukcję + wskazówki co do diety. Mój body fat wynosił 23%, teraz jest 15.5% co odpowiada 12.8 kg. Mój cel to uzyskać fat na poziomie 8-10% lub niżej, dlatego wciąż chcę redukować. Jest taki jeden kolega co ma fat 10% i widoczne są abs u niego na brzuchu. Chciałbym takie mieć. Skupiam się głównie na brzuchu.
Teraz kilka pytań. Podstawowe założenia diety to, w dzień nie treningowy 1700 kcal - 149g białka, 213g węglowodanów i 28g tłuszczu. W dzień treningowy doliczam spalone kalorie i limit się powiększa. Białka dużo bo przyspiesza spalanie tłuszczu, jak powiedział trener. Poniżej przykładowe 2 dni jak zjadłem. Co sądzicie? Wiem, nie utrzymuję się w limicie 28g tłuszczu zwykle.