Jeśli kogoś nurtuje to mowa o posiłku w środku dnia składającego się z ryżu brązowego(100g) + warzyw (100g) + piersi kurczaka smażonej beztłuszczowo(100g)
...
Napisał(a)
Nurtuje mnie następujące pytanie, mianowicie jeśli smażymy mrożone warzywa na jednej łyżce oliwy z oliwek / oleju rzepakowego to do posiłku wliczamy ok 8gram tłuszczy (zakładając że ok 80% tłuszczu przy smażeniu przechodzi do potrawy, a jedna łyżka to 10g) i mamy w ten sposób załatwioną sprawę tłuszczu na dany posiłek? Czy podczas smażenia tłuszcz traci jednak właściwości i lepiej udusić te warzywa na patelni na samej wodzie i potem do gotowego posiłku dodać łyżkę zimnego tłuszczu?
Jeśli kogoś nurtuje to mowa o posiłku w środku dnia składającego się z ryżu brązowego(100g) + warzyw (100g) + piersi kurczaka smażonej beztłuszczowo(100g)
Jeśli kogoś nurtuje to mowa o posiłku w środku dnia składającego się z ryżu brązowego(100g) + warzyw (100g) + piersi kurczaka smażonej beztłuszczowo(100g)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
lepiej spożyć tłuszcz na surowo, a warzywa udusić bez niego, nie po to kupuje się oliwę - przynajmniej dobrą, by na niej smażyć.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Polecane artykuły