SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Tłuszcz używany do smażenia a liczony w diecie?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 744

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Wiek 37 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 11
Nurtuje mnie następujące pytanie, mianowicie jeśli smażymy mrożone warzywa na jednej łyżce oliwy z oliwek / oleju rzepakowego to do posiłku wliczamy ok 8gram tłuszczy (zakładając że ok 80% tłuszczu przy smażeniu przechodzi do potrawy, a jedna łyżka to 10g) i mamy w ten sposób załatwioną sprawę tłuszczu na dany posiłek? Czy podczas smażenia tłuszcz traci jednak właściwości i lepiej udusić te warzywa na patelni na samej wodzie i potem do gotowego posiłku dodać łyżkę zimnego tłuszczu?

Jeśli kogoś nurtuje to mowa o posiłku w środku dnia składającego się z ryżu brązowego(100g) + warzyw (100g) + piersi kurczaka smażonej beztłuszczowo(100g)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
lepiej spożyć tłuszcz na surowo, a warzywa udusić bez niego, nie po to kupuje się oliwę - przynajmniej dobrą, by na niej smażyć.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pytanie odnośnie diety , ocena diety

Następny temat

masa atak! porady need

WHEY premium