SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Humus z ciecierzycy

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1401

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 21 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 101
Ciecierzyca - inaczej cieciorka . Roślina, która zawiera dużo białka .
Humus, który chcę Wam przedstawić to nic innego jak po prostu pasta, którą można posmarować chleb czy wafle ryżowe cokolwiek.
Przepis jest prosty .

Składniki:
Ciecierzyca
Olej
przyprawy ( czosnek , sól , pieprz, majeranek, ew można dodać też trochę czerwonej papryki)

Nie będę podawał gramatury dlatego, że opakowania są różne a przyprawiamy do smaku . Olej aby uzyskać jedynie odpowiednią gęstość.

Sposób przygotowania :
Ciecierzycę należy moczyć w trzykrotnie większej objętości wody (przegotowanej , najlepiej ) przez 12 h. Ja zwykle robię to wieczorem tak , aby rano była gotowa.
Po namoczeniu , gotujemy ciecierzycę w tej samej wodzie ok 45 min tak aby była miękka .
Miksujemy ciecierzycę powoli dodając olej , trzeba dodawać tyle aby można było tym później smarować . Oczywiście wtedy doprawiamy do smaku , czosnek wyciśnięty przez praskę i resztą przypraw . Gotowe :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Remik7 Ćpaj Sport
Ekspert
Szacuny 737 Napisanych postów 34667 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 254666
jakieś zdjęcie by się przydało
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Weekendowe konkursy z kuchnią SFD-Luty 2015 wyniki

Następny temat

Domowe ravioli ze szpinakiem, gorgonzolą i parmezanem.

WHEY premium