SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

ważenie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 936

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 32 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 668
Czesc, mam pytanie jak ważyc piers z kurczaka? Przed czy po smażeniu? Przed smażeniem wazy np 300g a po usmażeniu 200g, wiadomo, ze z tej piersi schodzi woda, ale wlasnie wliczajac 300g to chyba jest błędem, bo te 100g, które podczas smażenia ucieka nie jest piersią wiec czy nie powinno sie wliczac gotowego? Z gory dzieki
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 673 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12593
Przed smażeniem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 54 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1103
To troche dziwne, przed chwilą np zjadłem 500 g piersi z kurczaka z chlebkiem i nie czuje sie pełny, a gdy wypije szejka ze 100 g ryżu białego + woda + mleko + odżywka + rodzynki to czuje się jakbym mial zaraz wybuchnąc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 673 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12593
500g piersi w jednym posiłku?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 54 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1103
dokładnie tak
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 52 Wiek 40 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1100
no to sporo wcisnąłeś, chyba że to była sama pierś bez warzyw i np ryżu czy makaronu. A produkty waży się przed obróbką termiczną.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 84 Napisanych postów 969 Wiek 49 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 161334
arthas1313
Czesc, mam pytanie jak ważyc piers z kurczaka? Przed czy po smażeniu? Przed smażeniem wazy np 300g a po usmażeniu 200g, wiadomo, ze z tej piersi schodzi woda, ale wlasnie wliczajac 300g to chyba jest błędem, bo te 100g, które podczas smażenia ucieka nie jest piersią wiec czy nie powinno sie wliczac gotowego? Z gory dzieki

Waż kiedy chcesz. Ale pamiętaj że w tabelach wartości BTW są podawane dla 100g surowego produktu - czyli w twoim wypadku nieusmażonej piersi. Tak samo banan BTW jest liczone na 100g banana brutto - czyli ze skórą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 4195 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 79357
wazy sie przed obróbka ! to tyczy sie mies, warzyw, ryzów itp.
i nie porównuj zjedzenia kawalka miesa do kalorycznego szejka.. który momentalnie zapycha ;)

Impossible Is Nothing

Pomogłem ? Daj SOG'a :)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja idzie, boczki zostają.

Następny temat

bieganie a odchudzanie

WHEY premium