SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Aspartam i jego właściwości

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 783

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51556 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam!
Mam takie pytanie. Zawsze uzywalem slodzika na bazie sacharynianu,ale awaryjnie musiałem zakupić,bo mi sie skończył i kupiłem w pierwszym lepszym sklepie-aspartam. Tak jak zawsze upieklem sobie babeczki,dodając 20tabsow z przyzwyczajenia. Dzis robię kęs i... Zupełnie niesłodkie! Nic,zero. Tu pada pytanie. Czy aspartam w jakiś sposób traci swoje słodkie właściwości,gdy podda sie go obróbce cieplnej w wysokiej temperaturze?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191493
Poszukaj są na internecie podane temp maksYmalne dla posczególnych słodzikach. Nie które się nie nadają do pieczenia i dają metaliczny posmak.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51556 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Poszukałem na Wiki,wklejam jakby ktos szukał w przyszlosci.
Aspartam, ze względu na to, że w podwyższonych temperaturach rozkłada się na wolne aminokwasy, nie nadaje się do słodzenia wypieków.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Proszę o pomoc 85 kg

Następny temat

Redukować czy pomasować 1-2 miechy ?

WHEY premium