SKŁADNIKI:
- 100 g wątrobki drobiowej (oczyszczonej i namoczonej uprzednio przez ok. 2 h w mleku)
- pół średniej wielkości cebuli
- 20 g ryżu basmanti (po ugotowaniu) możemy zastąpić innym węglem złożonym typu kasza gryczana, jaglana, ryż brązowy czy kuskus - najważniejsze żeby był ugotowany
- 20 g płatków owsianych górskich (suchych)
- jedno całe jajko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- cebula w kostke + wątróbka pokrojona na mniejsze kawałki+ryż (lub inne) + platki owsiane + jajko = wrzucamy wszystko do blendera, dodajemy ulubione przyprawy (polecam zioła prowansalskie + koperek. UWAGA solimy całość dopiero po przygotowaniu, bo inaczej wątróbka robi się twarda) i blenderujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość wylewamy na nagrzaną patelnie teflonową...
MAKRO DLA CALOSCI (liczyłam basmanti)
B 31.06
W 36.19
T 12.55
Kcal 379
Zmieniony przez - MiLeNaAA1993 w dniu 2015-03-11 11:04:24