SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

omlet z wątróbki drobiowej

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2493

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 197 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1520
Przedstawiam Wam łatwy, szybki i przyjemny przepis na pełnowartościowy (co najważniejsze) posiłek.
SKŁADNIKI:
- 100 g wątrobki drobiowej (oczyszczonej i namoczonej uprzednio przez ok. 2 h w mleku)
- pół średniej wielkości cebuli
- 20 g ryżu basmanti (po ugotowaniu) możemy zastąpić innym węglem złożonym typu kasza gryczana, jaglana, ryż brązowy czy kuskus - najważniejsze żeby był ugotowany
- 20 g płatków owsianych górskich (suchych)
- jedno całe jajko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- cebula w kostke + wątróbka pokrojona na mniejsze kawałki+ryż (lub inne) + platki owsiane + jajko = wrzucamy wszystko do blendera, dodajemy ulubione przyprawy (polecam zioła prowansalskie + koperek. UWAGA solimy całość dopiero po przygotowaniu, bo inaczej wątróbka robi się twarda) i blenderujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość wylewamy na nagrzaną patelnie teflonową...
MAKRO DLA CALOSCI (liczyłam basmanti)
B 31.06
W 36.19
T 12.55
Kcal 379













Zmieniony przez - MiLeNaAA1993 w dniu 2015-03-11 11:04:24
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 856 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 43417
Ciekawe.. kto zaryzykuje i przetestuje?

MÓJ DZIENNIK http://www.sfd.pl/REDUKCJA_Endomorfika-t1064014.html  PODSUMOWANIE str 45

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 197 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1520
Dnatural
Ciekawe.. kto zaryzykuje i przetestuje?

Nie ma czego się bać, osobiście zaręczam, że wychodzi mega smaczny ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Sam bym spróbował, ale boje się wątróbki. Ale nie zmienia to faktu złe należy Ci się sog!

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-03-20 03:58:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 197 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1520
grekar9
Sam bym spróbował, ale boje się wątróbki. Ale nie zmienia to faktu złe należy Ci się sog!

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-03-20 03:58:06


Nie taka wątróbka straszna jak ja zblenderujesz :D dzięki;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 38 Wiek 38 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 371
tak to już jest w wątróbka ...albo się ją kocha albo nienawidzi co nie zmienia faktu że pomysł jaki wykonanie nad zwyczaj orginalne . Osobiście wątróbka to tylko w sosie lub z cebulką prosta z patelni
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

serniki na zimno - wariacje na temat

Następny temat

Omlet - nie rozumiem przepisu

WHEY premium