SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[K] Restauracja w Sopocie - szukam wspólnika/inwestora z kapitałem

temat działu:

Targowisko

Ilość wyświetleń tematu: 800

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1231 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 13528
Witam, tytułem wstępu -nazywam się Eligiusz Białka i poszukuję wspólnika/inwestora do nowo powstającej restauracji w Sopocie. Restauracja ma 126m^2 wraz z 60m^2 ogródkiem letnim/całorocznym i oferować będzie zdrowe jedzenie "fit". Planowany termin otwarcia lokalu to koniec czerwca (termin nieprzekraczalny).

Inwestycja budowana jest w ścisłym centrum Sopotu, w możliwie najlepszej lokalizacji z punktu widzenia branży gastronomicznej. Jest w stanie realizacji, na obecną chwilę są już wszystkie projekty, a prace remontowane zaczynają się w tym tygodniu. Do dnia obecnego zostało zainwestowane około 110tys zł, a dalsze posiadane przeze mnie 60tys jest już rozplanowane na kolejne prace remontowe itp.

Do wykończenia inwestycji i całkowitego przygotowania lokalu do funkcjonowania potrzeba jeszcze około 180-220tys zł.

Szukam spólnika/inwestora, która dysponuje (bądź ma możliwość zdobycia) takiego kapitału do połowy kwietnia (gdzie z moich wyliczeń zabraknie mojego kapitału).

Oferuję umowę spółki na okres 3-5 lat z udziałami 20-45% w zyskach. Wszystko zależy od zaangażowania drugiej osoby w projekt i omawianych indywidualnie szczegółów. Jestem w stanie sam poprowadzić działalność (doświadczenie w prowadzenia tego typu działalności oraz równolegle prowadzona placówka gastronomiczna w Pruszczu Gdańskim), więc rola "wspólnika" sprowadzałaby się tylko do wyłożenia kapitału (ale chętnie przyjmę do współpracy osoby, które czynnie chciałyby zainteresować się projektem i prowadzeniem restauracji, wtedy na pewno można liczyć na większe udziały).

Proponują tak dobre warunki współpracy tylko z uwagi na problem w finansowaniu całej inwestycji samodzielnie oraz z tego powodu, że w zasadzie inwestycja jest już na ostatniej fazie przygotowania do działania i kapitał jest niezbędny, by prace wykończeniowe przebiegły zgodnie z planem.

Tyle tytułem wstępu, przejdźmy do liczb.

Stopa zwrotu inwestycji jest bardzo duża, zakładany przychód z tytułu prowadzenia restauracji to około 1 200 000 zł do końca roku i około 1 800 000zł w kolejnym, pełnym roku. Przewidywany zysk netto to około 50-70% przychodu. Udziały od 20-45% dają roczny zysk na poziomie 140-250tys zł. Przewidywane wartości są około 10-15% niższe od przykładu działania 2 konkurencyjnych lokali w Sopocie, by wyliczenia były bardziej realne (osobiście, przy 80 miejscach zarówno w lokalu jak i ogródku zakładam, że w sezonie spokojnie zrobi się z 400tys miesięcznie obrotu).

Więcej szczegółów przedstawię na ewentualnym spotkaniu, szukam tylko konkretnej oferty i osób zdecydowanych zająć się czynną, bądź bierną współpracą. Osobiście najchętniej widziałbym osobę, która wyłoży kapitał i pozwoli działać mi wg mojego biznesplanu, a sama będzie tylko czerpać zyski za włożony kapitał, pozostawiając mi swobodę działania (ewentualna osoba do czynnej współpracy powinna mieć doświadczenie w branży, gdyż jest to zbyt poważna inwestycja, żeby "uczyć się gastronomii".

Kontakt telefoniczny pod numerem 509 440 231

Proszę tylko o poważne oferty współpracy.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[S] Wiatrówkę z Optyką. Norica Dream Hunter 4.5 + Bushnell Trophy

Następny temat

[S] DOMOWA SIŁOWNIA ,cały kompletny sprzęt Warszawa

WHEY premium