SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Prosty i szybki indyk ze szpinakiem [LC]

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1047

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 0
Witam,

Pomyślałem że wszamie sobie dzisiaj indyka. Danie bardzo mi smakowało, więc postanowiłem się nim z wami podzielić :).

Składniki:
filet z indyka,
pomysł na kurczak w sosie śmietanowo ziołowym,
przyprawy,
liście szpinaku (u mnie torba 250g)
czosnek,
jogurt naturalny typu greckiego(u mnie 150g z Piątnicy 0% tłuszczu)
olej

Indyka kroimy w kostkę i przyprawiamy. Ja użyłem curry, przyprawy gyros z kotanyi, przyprawy do kurczaka po staropolsku, pieprzu chili cayenne, czarnego pieprzu i troszkę soli.
Tak doprawionego indyka wrzucamy na olej i smażymy.
W tym samym czasie na drugiej patelni przygotowujemy szpinak:
Czosnek(u mnie 3 ząbki) drobno siekamy, miażdżymy nożem i wrzucamy na rozgrzany olej. Do czosnku dorzucamy umyte liście szpinaku.
Kiedy liście szpinaku znacznie zmniejszą swoją objętość to dolewamy do tego rozrobiony w jogurcie i 150 ml wody ,,pomysł na''.
Podgrzewamy jeszcze chwile aż sosik zgęstnieję i po tym mieszamy go z naszym indykiem.

Mam nadzieję że niczego nie pominąłem.
Smacznego :)

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 67 Napisanych postów 4463 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 78211
makro, zdjęcia?

sos z torebki to słaba opcja imo

Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 0
Makro nie wpisywałem bo jest tu praktycznie tylko białko z indyka i tłuszcz z oleju. Wszystko zależy kto ile czego użyje. Zdjęcie coś się nie chce wczytać ;/

Co do sosu to akurat mi zalegał w szafce więc go użyłem i wyszło bardzo fajnie. Nie spodziewałem się takiego smaku. Zamiast niego można użyć sosu czonskowego na bazie jogurtu

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cheat meal po włosna całego. Nadziewany drób, cannelloni z boczniakami w śmietanie

Następny temat

Pizza z tuńczykiem na cieście twarogowym

WHEY premium