1. Przy wzroście ok. 162-164cm (14lat) i wadze 65kg taki rozkład jest dobry ?
Aby utrzymać wagę: 2305 kcal
15% białka: 346 kcal = 87 g
55% węglowodanów: 1268 kcal = 317 g
30% tłuszczu: 692 kcal = 77 g
Na początku 300kcal uciąłbym z węgli. Białka nie mam zbytnio z czego brać dlatego tylko 15%, bo te 100-150g kurczaka dziennie to około 20-30g białka, a resztę trzeba uzupełnić z jajek/serów/twarogów, tłuszcze na tym poziomie mi odpowiadają
1. Zaznaczyłem przy wyliczaniu utrzymania wagi lekką aktywność czy dobrze, gdy mam 4xWF w tyg i jakieś ćwiczenia w domu.
2.A6W będzie dobrym planem? Chciałbym ćwiczyć na siłowni, ale w mojej kochanej miejscowości wstęp jest od 16lat.
Z góry przepraszam za moje wszystkie pytania, ale dopiero zaczynam "poznawać świat" :D
BF 20-23%
Mleko 2% 250g 127 kcal b: 9 g ww: 12 g
Płatki kukurydziane g 287 kcal b: 6 g ww: 62 g tł: 2 g
Bułka pełnoziarnista 60 g 186 kcal b: 6 g ww: 27 g tł: 6 g
Masło 5g 34 kcal b: 0 g ww: 0 g tł: 4 g
Polędwica sopocka 30g 49 kcal b: 6 g ww: 0 g tł: 3 g
Ryż biały g 340 kcal b: 7 g ww: 77 g tł: 1 g
Ser twarogowy chudy g 97 kcal b: 20 g ww: 4 g tł: 0 g
Serek Wiejski - Delikate g 194 kcal b: 22 g ww: 4 g tł: 10 g
Słonecznik, nasiona g 424 kcal b: 18 g ww: 14 g tł: 33 g
Bułka wieloziarnista g 162 kcal b: 6 g ww: 28 g tł: 3 g
1 899 kcal b: 99 g ww: 227 g tł: 66 g
Takie coś dobre ? Naprzemiennie z serkiem twarogowym będę stosował 100-150g kuraka.
A i czy słodzik wliczać do bilansu ?