Przygotowanie:
*Wszystkie składniki z tabeli pierwszej wymieszać ze sobą.
*Tak powstałą masę wyłożyć na papier do pieczenia,lekko dociskając by masa się ''rozpłaszczyła''.
*Piec w 180 stopniach jakieś 20minut.
*W czasie pieczenia przygotować krem czekoladowy:daktyle gotować na małym ogniu z wodą i olejem. Gdy rozpadną się na części dodac kakao i ciągle mieszając doprowadzić do jednolitej konsystencji.
*Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika,pokroić na kawałki i posmarować czeko kremem.
Mi wyszło 5 kawałków,więc makro jednego batonika wynosi ok. 160kcal, B5,4g T8g W16g
Zmieniony przez - setterka w dniu 2015-04-17 07:52:30
Bo w życiu twardym trzeba być nie miętkim
DT aktualny: http://www.sfd.pl/Setterka_DT_2-t1068046.html
DT 1: http://www.sfd.pl/Setterka_go_on-t1062061.html