SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przez żołądki i serca - czyli gulasz z podrobów z korzennymi warzywami

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1147

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 219 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1142
Składniki na 4-5 porcji:

po 400 g ser i żołądków drobiowych
1 duża marchew
1 duża pietruszka
o,5 dużego selera
2- 3 łyżki mąki
1 duża cebula
pół pora
2 ząbki czosnku
przyprawy:papryka słodka, kminek, szałwia ziarna kolendry, jałowiec, majeranek, liść laurowy, sól, pieprz
ok 500 ml bulionu drobiowego
kilka gałązek świeżego majeranku lub tymianku
olej rzepakowy


Przygotowanie:

Serca oraz żołądki oczyścić z błon , serca najlepiej przekroić na pół i pozbawić skrzepu, który znajduje się w środku serducha :) i przepłukać dokładnie pod zimna wodą, warzywa pokroić z grubsza w dowolny kształt, czosnek drobno posiekać
serca oprószyć mąką i przesmażyć na dobrze rozgrzanym oleju, dodając do nich dużą szczyptę majeranku. Jak się ładnie zarumienią przerzucić do garnka w którym będziemy dusić nasz gulasz. Żołądki przesmażyć na tej samej patelni z dużą z taką samą szczyptą papryki i dodać do serc. Z warzywami postąpić tak samo dodając do nich szałwie i również dorzucić do reszty. Wszystkie składniki możemy wstępnie doprawić solą i pieprzem. Zalewamy całość bulionem, dodajemy kilka gałązek wybranych ziół, liść laurowy, kolendrę oraz jałowiec i dusimy do miękkości żołądków(mieszając co 15-20 minut), dolewając płynu w razie potrzeby, może to potrwać około 1,5 h. Na końcu doprawić do smaku. Smacznego :)




Wartości odżywcze 1 porcji:

Białko: 37 g

Węglowodany: 11 g

Tłuszcze: 21 g

Kcal: 400

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Gofry jaglane

Następny temat

Wypas na kolacje - Lekkie domowe burgery z rukollą, mozzarellą, grillowanymi warzywam

WHEY premium