Składniki:
pierś z indyka
cukinia
cebula
czosnek
PAM/olej rzepakowy
mrożona kukurydza
ser Piórko
passata pomidorowa
chilli, sól, pieprz, słodka papryka, oregano, bazylia, tymianek
Przygotowanie:
Mięso z piersi indyka mielimy i wrzucamy na bardzo dobrze rozgrzaną patelnie i smażymy aż się zarumieni. Dodajemy cebule, czosnek. Jak już cebula zmięknie dolewamy passatę, dodajemy kukurydzę i przyprawy. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 minut, co jakiś czas mieszając. Można też oszczędzić sobie te 30 minut, ja jednak wolę jak się wszystko dobrze zmiesza
Cukinię kroimy na cienkie plastry i układamy warstwami - PAM, cukinia, sos, Piórko (połowa), cukinia, sos, cukinia, PAM. Piekarnik na 180/190 stopni - 20 minut - góra dół i na środek Po tym czasie sypiemy drugą połowę na samą górę.
Czekamy aż trochę ostygnie i jemy - ja nie poczekałam z tym pierwszym
Smacznego
"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself."