...
Napisał(a)
Ok już coś zaczynam trybić, ale rozumiem, że jeżeli produkt ma wysoki indeks glikemiczny to przyswaja się szybko i jeżeli nie wykorzystamy tych węglowodanów do jakiegoś wysiłku fizycznego to odłoży się on w tłuszcz, tak?
...
Napisał(a)
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi to wytłumaczył, jest to dla mnie bardzo ważne ;).
...
Napisał(a)
Faftaq to lepiej odemnie wytłumaczy
http://potreningu.pl/articles/1041/dlaczego-biale-pieczywo-jest-zle
zwłaszcza kawałek o przemianie skrobii w glukozę
http://potreningu.pl/articles/1041/dlaczego-biale-pieczywo-jest-zle
zwłaszcza kawałek o przemianie skrobii w glukozę
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
czuć słodki posmak bo już amylaza ślinowa zaczynać trawić węglowodany w ustach :D
Akurat jeśli chodzi o pieczywo to IG jest ważnym wskaźnikiem, chodź bardziej chodzi o odpowiedź insulinową niż sam poziom cukru we krwi.
Kinetyka skrobii w chlebie pszennym jest bardzo szybka, dlatego nie jest polecanym źródłem węglowodanów + mała gęstość energetyczna
Akurat jeśli chodzi o pieczywo to IG jest ważnym wskaźnikiem, chodź bardziej chodzi o odpowiedź insulinową niż sam poziom cukru we krwi.
Kinetyka skrobii w chlebie pszennym jest bardzo szybka, dlatego nie jest polecanym źródłem węglowodanów + mała gęstość energetyczna
...
Napisał(a)
. "Nasz organizm kromkę białego chleba trawi błyskawicznie, zawarta skrobia szybko rozkładana jest do glukozy, która już po chwili w dużych ilościach zaczyna pojawiać się w krwiobiegu. Organizm zostaje więc „zalany” nadmiarem cukru i w odpowiedzi trzustka wydziela olbrzymie dawki insuliny. Insulina natomiast nie tylko hamuje proces spalania tłuszczu, ale także wyraźnie potęguje jego magazynowanie. Jak wiadomo – nadmiar cukru bardzo łatwo zamieniany jest na tłuszcz zapasowy.:
To jest to co chciałem usłyszeć, wielkie dzieki za podesłanie linku. Jak ktos coś chce jeszcze dodac to chetnie poslucham.
Zmieniony przez - nokto w dniu 2015-05-01 18:25:24
To jest to co chciałem usłyszeć, wielkie dzieki za podesłanie linku. Jak ktos coś chce jeszcze dodac to chetnie poslucham.
Zmieniony przez - nokto w dniu 2015-05-01 18:25:24
...
Napisał(a)
Mogę dodać kolejny link nie każde pieczywo ciemne jest zdrowe, ono jest takie jak białe ale producenci dodają barwnika by wyglądało na ciemne czyli w Twojej głowie już się zapala żarówka ciemne = zdrowe to je biorę.
http://potreningu.pl/articles/3449/dlaczego-ciemne-pieczywo-nie-zawsze-zdrowsze-jest-od-bialego/page/1
http://potreningu.pl/articles/3449/dlaczego-ciemne-pieczywo-nie-zawsze-zdrowsze-jest-od-bialego/page/1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
nie pamietam kiedy jadlem pieczywo.
ogolnie polecam robic samemu jak cos...
ogolnie polecam robic samemu jak cos...
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
Polecane artykuły