SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Białe pieczywo

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1706

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 0
Ok już coś zaczynam trybić, ale rozumiem, że jeżeli produkt ma wysoki indeks glikemiczny to przyswaja się szybko i jeżeli nie wykorzystamy tych węglowodanów do jakiegoś wysiłku fizycznego to odłoży się on w tłuszcz, tak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 0
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi to wytłumaczył, jest to dla mnie bardzo ważne ;).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Faftaq to lepiej odemnie wytłumaczy
http://potreningu.pl/articles/1041/dlaczego-biale-pieczywo-jest-zle

zwłaszcza kawałek o przemianie skrobii w glukozę

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294221
czuć słodki posmak bo już amylaza ślinowa zaczynać trawić węglowodany w ustach :D

Akurat jeśli chodzi o pieczywo to IG jest ważnym wskaźnikiem, chodź bardziej chodzi o odpowiedź insulinową niż sam poziom cukru we krwi.

Kinetyka skrobii w chlebie pszennym jest bardzo szybka, dlatego nie jest polecanym źródłem węglowodanów + mała gęstość energetyczna
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 0
. "Nasz organizm kromkę białego chleba trawi błyskawicznie, zawarta skrobia szybko rozkładana jest do glukozy, która już po chwili w dużych ilościach zaczyna pojawiać się w krwiobiegu. Organizm zostaje więc „zalany” nadmiarem cukru i w odpowiedzi trzustka wydziela olbrzymie dawki insuliny. Insulina natomiast nie tylko hamuje proces spalania tłuszczu, ale także wyraźnie potęguje jego magazynowanie. Jak wiadomo – nadmiar cukru bardzo łatwo zamieniany jest na tłuszcz zapasowy.:

To jest to co chciałem usłyszeć, wielkie dzieki za podesłanie linku. Jak ktos coś chce jeszcze dodac to chetnie poslucham.

Zmieniony przez - nokto w dniu 2015-05-01 18:25:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Mogę dodać kolejny link nie każde pieczywo ciemne jest zdrowe, ono jest takie jak białe ale producenci dodają barwnika by wyglądało na ciemne czyli w Twojej głowie już się zapala żarówka ciemne = zdrowe to je biorę.

http://potreningu.pl/articles/3449/dlaczego-ciemne-pieczywo-nie-zawsze-zdrowsze-jest-od-bialego/page/1 

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12022 Napisanych postów 160362 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234145
nie pamietam kiedy jadlem pieczywo.
ogolnie polecam robic samemu jak cos...

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

trening i pseudodieta

Następny temat

Dieta na masę pomoc w układaniu

WHEY premium