1. Ciacho KRÓWKA
składniki:
2 białka jaj
3 łyżki otrębów
łyżka kakao niskotłuszczowego
pół avocado
150 g mielonego twarożku
3 łyżeczki żelatyny, chlust mleka do rozpuszczenia jej
miarka białka- u mnie karmel
pół łyżeczki proszku do pieczenia
przygotowanie:
1. Polewa: Awokado miksujemy z kakao. W podgrzanym mleku rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z masą. Wstawiamy do lodówki.
2. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno. Mieszamy z otrębami, proszkiem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika na 20 min 200stopni. Forma u mnie okrągła,średnica15 cm.
3. Po wystudzeniu ciasto z piekarnika kroimy wzdłuż na 3 warstwy.
4. Masa: twarożek mieszamy białkiem i łyżeczką rozpuszczonej w mleku (chlust) żelatyny, wstawiamy do lodówki.
5. Gdy masa i polewa zaczynają tężeć, w formie układamy: biszkopt, masę, biszkopt, masę, biszkopt. polewamy czekoladową masą.
Ciasto jest pyszne, słodkie, smakuje jak krówka.Polecam!! :)
BTW calego ciasta:
77,9 g 15,6 g 24 g 6,6 g 543 kcal
Na zdjęciu 1/4
Zmieniony przez - milka. w dniu 03.05.2015 16:23:07