SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Soczysta, grillowana pierś z kurczaka w jogurtowo - ziołowej marynacie

temat działu:

Kuchnia SFD

Ilość wyświetleń tematu: 2348

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 219 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1142
Składniki na 1 porcję:

100 g kaszy gryczanej
150 g piersi z kurczaka
10 g kiełbasy podsuszanej
2 łyżki jogurtu naturalnego
pół średniej czerwonej papryki
pół średniej cebuli
2 ząbki czosnku
duża szczypta papryki słodkiej, suszonego tymianku,curry
świeże zioła(tymianek, rozmaryn, oregano
sok z cytryny
pęczek natki pietruszki
łyżeczka masła
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Przygotowanie:

Kaszotto: na rozgrzaną patelnie dodać łyżkę oliwy i przesmażyć na niej pokrojoną w drobna kostkę kiełbasę, cebule, czosnek, paprykę aż się ładnie zarumienią. Dosypać suszonej papryki i tymianku a następnie dodać kasze i po minucie dolać bulionu tak aby delikatnie przykrył kasze. Gotować około 10 minut pod przykryciem, dolewając bulionu w razie potrzeby. Kaszotto powinno mieć konsystencje gęstego budyniu, na końcu dodajemy łyżeczkę masła, posiekaną pietruszkę oraz doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Marynata: jogurt połączyć z przeciśniętym ząbkiem czosnku, posiekanymi świeżymi ziołami, sokiem z cytryny oraz solą, pieprzem i curry. Pierś marynować w przygotowanej marynacie minimum 30 minut. Smażyć na rozgrzanej oliwie aż się ładnie zarumieni z obu stron, ściągając wcześniej z mięsa nadmiar marynaty.


Wartości odżywcze:

Białko: 48 g

Węglowodany: 75 g

Tłuszcze: 42 g

Kcal: 870

Danie dla potrzebujących kalorii :). Czyli soczysta, grillowana pierś z kurczaka w aromatycznej zioło-wo-jogurtowej marynacie. Do tego paprykowe kaszotto z dodatkiem podsuszanej kiełbasy, która nadaje bardzo ciekawego smaczku do całości :). Zdecydowanie nie jest to danie dietetyczne, natomiast ja osobiście potrzebuję dużej ilości kalorii i dlatego całość jest dość treściwa. Kto nie próbował jeszcze piersi w marynacie z jogurtu, naprawdę polecam wypróbować :). Smacznego.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 205 Napisanych postów 1361 Wiek 59 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 26204
mnie to starcza na caly dzien

お元気で

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 205 Napisanych postów 1361 Wiek 59 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 26204
w 2 posilkach of kors

お元気で

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 219 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1142
to nieźle :), niektórzy mają większe zapotrzebowanie kaloryczne :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94328 Napisanych postów 364264 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668596
ja grillujemy fileta trzeba pamiętać że kładziemy go na bardzo dobrze rozgrzanego grilla i grillujemy dosłownie po 2-3 minuty z każdej strony (zależy jak gruba pierś,ja zawsze przecinam ją wzdłuż nożem) to wtedy jest bardzo soczysta. Jak ją przetrzymasz za długo to wyschnie.

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

WOŁOWINA - rodzaje mięsa, stek , porady na temat przygotowania .

Następny temat

Jednogarnkowo - czyli potrawka z kurczakiem i smażoną młodą kapustą

WHEY premium