Potrzebujemy :
-mięso mielone (tutaj udziec indyka)
-jajko
-warzywa (można jakie się chce, ja dałam cebulę, papryki żółtą i czerwoną, ogórek kiszony)
Opcjonalnie:
-ser (w moich mozzarella)
-boczek (ja nie dawałam)
Mięso mielone przyprawiamy według własnych upodobań, dodajemy jajo, mieszamy. Dzielimy na kulki, każdą kulkę formujemy tak, aby w środku był dołek. Podduszone warzywa (ja poddusiłam tylko cebule i papryki, ogórka dałam na koniec) wkładamy do utworzonej w mięsie dziurki. Opcjonalnie owijamy boczkiem po bokach. Ja grillowałam na tacce aluminiowej. Ser proponuje położyć już na gotowe kotlety, na gorących ładnie się rozpuści . Ja dałam przed grillowaniem, a okazało się, że muszę przewrócić na drugą stronę żeby się dopiekły i trochę pospadał. Bez sera bardzo prosto się przerzucają na drugą stronę ;) Myślę, że wyjdą również w piekarniku.
Makro w porcji widocznej na zdjęciu: